Hoe Maak Je Een Buffer?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Buffer?
Hoe Maak Je Een Buffer?

Video: Hoe Maak Je Een Buffer?

Video: Hoe Maak Je Een Buffer?
Video: Buffers: Hoe werken ze? 2024, Mei
Anonim

Met het klembord kunt u gegevens zowel van de ene plaats naar de andere binnen de toepassing als van de ene toepassing naar de andere overbrengen. Bedien hem met een muis of toetsenbord. De tweede is veel handiger, maar vereist het onthouden van een paar eenvoudige commando's.

hoe maak je een buffer?
hoe maak je een buffer?

instructies:

Stap 1

Selecteer het fragment waarmee je gaat manipuleren. Gebruik hiervoor de muispijl terwijl u de linkerknop ingedrukt houdt, of de cursortoetsen samen met de Shift-toets (bij het selecteren van tekstfragmenten).

Stap 2

Als u meerdere fragmenten van een afbeelding tegelijk moet selecteren, terwijl u in bijna elke rasterafbeeldingseditor eerst de eerste met de muis selecteert en vervolgens de Control-toets ingedrukt houdt, selecteert u de rest.

Stap 3

Om een fragment op het klembord te plaatsen, gebruikt u ofwel het item Kopiëren in het menu Bewerken, ofwel roept u het snelmenu op waarin u het item met dezelfde naam gebruikt, ofwel drukt u tegelijkertijd op de toetsen Control en Insert, of drukt u op tegelijkertijd de Ctrl- en C-toetsen (Latijn).

Stap 4

Als u het klembord wilt verwijderen terwijl u het van de oorspronkelijke locatie verwijdert, selecteert u Knippen in het menu Bewerken of het contextmenu, of drukt u op Control + X (Latijn) of Shift + Delete.

Stap 5

Om een fragment op het klembord naar een andere locatie te plaatsen, verplaatst u de cursor ernaartoe en selecteert u vervolgens het item "Plakken" in het menu "Bewerken" of het contextmenu, of drukt u op Control + V of Shift + Insert. Als u een grafische editor gebruikt, selecteert u de plaats waar u het fragment gaat plaatsen niet vóór de invoegbewerking, maar erna.

Stap 6

Soms is het erg handig om met één handeling het hele document in één keer te selecteren. Selecteer hiervoor het item "Alles selecteren" in het menu "Bewerken" of het contextmenu, of druk op Control + A (Latijn).

Stap 7

Onthoud dat het fragment alleen wordt ingevoegd als het type informatie in de buffer (tekst, afbeelding of andere) wordt ondersteund door de toepassing waarin het invoegen wordt uitgevoerd.

Stap 8

Probeer in Windows op dezelfde manier bestanden te kopiëren en te verplaatsen.

Stap 9

Gebruik in het Linux-besturingssysteem ook het tweede klembord. In tegenstelling tot de eerste, die werkt zoals hierboven beschreven, hoeft de tweede alleen een fragment te selecteren, vervolgens de muiscursor naar de gewenste locatie te verplaatsen en op de middelste knop (of wiel) van de manipulator te drukken. Dit klembord werkt alleen met tekstfragmenten. Het werkt onafhankelijk van de hoofdfunctie, die ook kan worden gebruikt voor het manipuleren van grafische objecten. Een van deze buffers kan het ene fragment opslaan, het tweede - een ander, en ze hebben op geen enkele manier invloed op elkaar.

Stap 10

Houd in het Symbian-besturingssysteem, terwijl u zich in een tekstinvoerveld in de bewerkingsmodus voor volledig scherm of in een native Symbian-toepassing bevindt, de potloodtoets ingedrukt. In deze modus kunt u met de joysticktoetsen tekst selecteren, de linker softkey - om deze te kopiëren, de rechter - om te plakken. Om in de Symbian-versie van de UCWEB-browser de tekst buiten de invoervelden te selecteren, gebruikt u de items van het extra submenu "Tools" -> "Copy".

Aanbevolen: