Vier Luidsprekers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Vier Luidsprekers Aansluiten
Vier Luidsprekers Aansluiten

Video: Vier Luidsprekers Aansluiten

Video: Vier Luidsprekers Aansluiten
Video: How To Wire Speakers and Subwoofers to Your Amplifier - 2, 3, 4 and 5 Channel - Bridged Mode 2024, Mei
Anonim

Er is een gouden regel voor het aansluiten van luidsprekers - het vermogen van de luidsprekers moet in ieder geval het vermogen van de versterker overschrijden. Hoe meer hoe beter voor de speakers. Luidsprekers kunnen worden onderverdeeld in vier groepen: breedband, woofer, middentonen en tweeter. Uit hun naam is meteen duidelijk welk frequentiebereik ze afgeven. Bovendien moet er bij het aansluiten van meerdere luidsprekers aan worden herinnerd dat naarmate het aantal toeneemt, hun gevoeligheid toeneemt.

Vier luidsprekers aansluiten
Vier luidsprekers aansluiten

instructies:

Stap 1

Sluit de positieve kanaaluitgang van de versterker aan op de positieve pool van luidspreker A.

Stap 2

Sluit de negatieve uitgangsaansluiting van luidspreker A aan op de positieve aansluiting van luidspreker B. Houd er rekening mee dat wanneer twee of meer luidsprekers in serie zijn geschakeld op hetzelfde versterkerkanaal, dit hoe dan ook het uitgangsvermogen van de hele structuur zal beïnvloeden.

Stap 3

Sluit de negatieve pool van luidspreker B aan op de positieve pool van luidspreker C.

Stap 4

Bouw alle volgende verbindingen op dezelfde manier op. In dit geval zijn vier luidsprekers (A, B, C, D) aangesloten. Werk in dit schema alleen met laagfrequente luidsprekers. Nadat een elektrische impuls op de luidspreker is toegepast, blijft de diffuser nog enige tijd oscilleren. Dit is de reden voor de onduidelijke geluidsweergave. Verminder de uitsterftijd van deze trillingen door de behuizing van het audiosysteem te isoleren met geluidsabsorberende materialen of door de spoeldraden te rangeren met een lage uitgangsimpedantie van de versterker.

Stap 5

Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met de minimale belasting van de versterker, hoewel de meeste van hen 2 ohm aankunnen, maar dit betekent niet dat ze een belasting van 1 ohm aankunnen. Bovendien wordt bij lage belasting het vermogen van de versterker om de beweging van de luidsprekerconus goed te regelen aanzienlijk verminderd, wat in de meeste gevallen resulteert in een "vervaagd" baseffect en het algehele geluid beïnvloedt.

Stap 6

Sluit de negatieve kanaalaansluiting van de laatste luidspreker aan op de negatieve uitgangsaansluiting van het versterkerapparaat. Bij dit type verbinding, wanneer de luidsprekers in een serieketen zijn geplaatst, neemt in de regel de belastingsweerstand toe, en hoe meer schakels, hoe meer weerstand. Over het algemeen kun je zoveel luidsprekers aansluiten als je wilt, het belangrijkste is dat de indicator van hun totale weerstand niet hoger is dan 16 ohm.

Aanbevolen: