Waarom De Batterij Niet Oplaadt?

Inhoudsopgave:

Waarom De Batterij Niet Oplaadt?
Waarom De Batterij Niet Oplaadt?

Video: Waarom De Batterij Niet Oplaadt?

Video: Waarom De Batterij Niet Oplaadt?
Video: Verpest je batterij niet... zo laad je goed op! 2024, Mei
Anonim

Een van de bekende problemen voor gebruikers van mobiele telefoons is het onvermogen om de batterij van het apparaat op te laden. Dit kan worden veroorzaakt door een probleem met de oplader, problemen met de telefoonsoftware, enz.

Waarom de batterij niet oplaadt?
Waarom de batterij niet oplaadt?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de batterij niet daadwerkelijk wordt opgeladen. Er zijn bijvoorbeeld gevallen waarin de oplaadindicator op het telefoonscherm ongewijzigd bleef, hoewel het oplaadproces in de normale modus plaatsvond. Dit kan het gevolg zijn van een defect beeldscherm of de software van de mobiele telefoon.

Stap 2

Pak de voeding op en controleer deze. Als het warm of heet is en de oplaadindicator erop brandt, is het probleem in dit geval echt hardware. Als het opladen is gelukt, kan de behuizing van de mobiele telefoon zelf ook warm zijn.

Stap 3

Als de oplaadindicator ongewijzigd blijft en de oplader zelf ook geen tekenen van leven vertoont, controleer dan de contacten van de mobiele telefoon. Ze kunnen verstopt raken door stof en vuil. Dompel een stuk verband in pure alcohol en veeg de connectoren voorzichtig schoon. U dient eerst het apparaat uit te schakelen en de batterij eruit te halen. Veeg ook de oplader zelf schoon. Spoel de contacten nooit af met water, anders kan de telefoon volledig beschadigd raken.

Stap 4

Onderzoek de oplaadkabel. Na verloop van tijd, als gevolg van schokken, maar ook constant in een verwrongen staat, kunnen er microscheuren en breuken op verschijnen, het is gerafeld en als gevolg daarvan faalt de oplader. Het is ook zeer waarschijnlijk dat zijn leven gewoon tot een einde is gekomen. De batterij zelf kan zijn volledige hulpbron verspillen, in welk geval deze moet worden vervangen.

Stap 5

Neem contact op met de winkel waar je je telefoon en oplader hebt gekocht en meld je probleem. Als de garantieperiode nog niet is verstreken, worden na inspectie de defecte onderdelen vervangen door nieuwe. Anders kunt u een nieuwe oplader kopen of de telefoon zelf ter reparatie naar een servicecentrum sturen.

Aanbevolen: