Een Tv Kiezen

Een Tv Kiezen
Een Tv Kiezen

Video: Een Tv Kiezen

Video: Een Tv Kiezen
Video: Nieuwe tv kopen? Wij geven 7 tips om de juiste keuze te maken! 2024, Mei
Anonim

Nu is het bijna onmogelijk om een huis of appartement te vinden waar het scherm van minstens één tv niet schijnt. Het is niet ongebruikelijk dat er in elke kamer een tv-toestel staat, dus ieder van ons moet van tijd tot tijd een tv kiezen.

Een tv kiezen
Een tv kiezen

Laten we eerst beslissen over het type tv. Momenteel zijn er vier hoofdtypen televisies: LCD, plasma, CRT en projectie.

CRT-tv's creëren een beeld met behulp van een kathodestraalbuis. Deze technologie bestaat al sinds de geboorte van de televisie en is al die tijd voortdurend verbeterd, waarbij zeer behoorlijke indicatoren zijn bereikt voor de kwaliteit van het beeld, de grootte, het gewicht en de afmetingen van de tv-ontvanger. Met de komst van plasma- en lcd-schermen verlieten CRT-tv's echter snel de arena en namen ze de bescheiden plaats in van 'tv voor de keuken' of 'tv voor het zomerhuisje'. De voordelen van dergelijke tv's zijn lage prijs, betrouwbaarheid, duurzaamheid en de meest natuurlijke beeldkleuren. Nadelen - kleine omvang en complexiteit van het aanpassen van de convergentie van de stralen, wat nodig is om een beeld te krijgen zonder vervorming.

Plasmaschermen zijn duur en verbruiken veel stroom, en de kleurnauwkeurigheid is niet ideaal. Ze zijn echter groot genoeg, helderheid, het beeld is duidelijk zichtbaar vanuit alle gezichtshoeken, er is geen flikkering of straling die schadelijk is voor de mens.

LCD-panelen zijn het meest veelbelovende type tv. Hun nadelen zijn hun hoge kosten en de mogelijkheid van kleurvervorming in gevallen waarin de gezichtshoek verschilt van de directe. De rest van het beeld is echter van zeer hoge kwaliteit, het gewicht van de tv zelf is klein en het stroomverbruik is bescheiden.

Projectie-tv's zijn er in veel verschillende soorten, elk met hun eigen nadelen. Over het algemeen heeft dit ontwerp de minste distributie gekregen.

Nadat we het type hebben gekozen, blijft het om een tv op maat te kiezen. Hierbij speelt niet alleen de diagonaal van het scherm een rol, maar ook de verhoudingen. De voorheen algemeen aanvaarde 4:3-standaard, waarin tegenwoordig de meeste tv-zenders worden uitgezonden, wordt vervangen door de uitgebreide 16:9. Het is niet erg handig om gewone tv-zenders op een breedbeeldscherm te bekijken, maar ze zijn ideaal voor het bekijken van video's en sommige satellietzenders die in dit formaat uitzenden.

Aanbevolen: