Hoe Een Hall-sensor Op Arduino Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Hall-sensor Op Arduino Aan Te Sluiten
Hoe Een Hall-sensor Op Arduino Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Hall-sensor Op Arduino Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Hall-sensor Op Arduino Aan Te Sluiten
Video: Arduino Tutorial: Hall Effect Sensor from Banggood.com and Arduino Uno. 2024, Mei
Anonim

Een Hall-effectsensor is een elektrisch apparaat dat veranderingen in een magnetisch veld detecteert. Dergelijke sensoren worden tegenwoordig op veel terreinen van het leven gebruikt. Dit artikel bespreekt het aansluiten van een module met een 49E Hall-sensor op het Arduino Nano-bord en het lezen van meetwaarden van de sensor.

Hoe een Hall-sensor op Arduino aan te sluiten
Hoe een Hall-sensor op Arduino aan te sluiten

Noodzakelijk

  • - Module met Hall-sensor.
  • - Arduino (elk van de familie).
  • - Draden aansluiten.
  • - Computer met Arduino IDE ontwikkelomgeving.

instructies:

Stap 1

Een Hall-sensor is een apparaat dat veranderingen in de sterkte van een magnetisch veld registreert. Hall-effectsensoren worden veel gebruikt in het dagelijks leven en de industrie. Ze worden dus bijvoorbeeld gebruikt als:

- rotatiesnelheidssensoren - worden gebruikt in de auto-industrie en overal waar het nodig is om de rotatiesnelheid van een wiel of ander roterend object te bepalen;

- naderingssensoren; een typisch voorbeeld is een opvouwbaar hoesje op je smartphone dat de achtergrondverlichting aangaat als je hem opent;

- meting van de draaihoek;

- trillingsmeting;

- het meten van de grootte van het magnetische veld - digitale kompassen;

- meting van stroomsterkte;

- meting van luchtspleten, vloeistofniveau, etc.

Hall-sensormodule
Hall-sensormodule

Stap 2

De Hall-sensormodule bevat de volgende componenten: een trimmer, een tweekanaals comparator, verschillende afsluitweerstanden, een paar LED's en de 49E Hall-sensor zelf.

De trimmer wordt gebruikt om de gevoeligheid van de Hall-sensor aan te passen. De eerste LED geeft de aanwezigheid van de voedingsspanning op de module aan, de tweede geeft aan dat het magnetische veld de ingestelde bedrijfsdrempel heeft overschreden.

De sensormodule heeft 4 pinnen. Hun verbinding met het Arduino-bord wordt weergegeven in de afbeelding.

Hall-sensor bedradingsschema naar Arduino
Hall-sensor bedradingsschema naar Arduino

Stap 3

Laten we een schets schrijven voor het lezen van metingen van de digitale en analoge uitgangen van de sensor. We zullen de sensor elke 100 ms pollen en de waarden naar de seriële poort sturen.

Hall-sensor schets
Hall-sensor schets

Stap 4

Upload de schets naar Arduino en open de seriële monitor of een willekeurig terminalprogramma.

We zien twee kolommen met getallen. In de eerste - de lezingen van het digitale kanaal. Als de waarde "0" is, overschrijdt het magnetische veld de gespecificeerde drempel niet, als "1" het overschrijdt. Ik bracht de magneet naar de sensor en in verschillende regels liep ik door de waarden "1". De drempel wordt ingesteld met een trimweerstand.

En in de tweede kolom - de waarden van het analoge kanaal van de sensor. Om te begrijpen wat ze betekenen, is het noodzakelijk om een correspondentietabel op te stellen, waarbij u de richting van de magnetische lijnen (magneetpolariteit) en de afstand van de magneet tot de sensor noteert. Op basis van deze tabel is het mogelijk om de meetwaarden van de Hall-sensor te interpreteren.

Aanbevolen: