Wat Betekenen De Letters G, E, 3G, H, H+ Op Het Smartphonescherm

Inhoudsopgave:

Wat Betekenen De Letters G, E, 3G, H, H+ Op Het Smartphonescherm
Wat Betekenen De Letters G, E, 3G, H, H+ Op Het Smartphonescherm

Video: Wat Betekenen De Letters G, E, 3G, H, H+ Op Het Smartphonescherm

Video: Wat Betekenen De Letters G, E, 3G, H, H+ Op Het Smartphonescherm
Video: Meaning of Symbols H,H+,E,G,3G,4G Explained in Detail. 2024, Mei
Anonim

Veel eigenaren van moderne smartphones hebben gemerkt dat sommige letters verschijnen onder de signaalsterkte van het mobiele netwerk. Hier vind je G, E, 3G, H, H+ en LTE op verschillende tijdstippen. Wat betekenen ze en waarom veranderen ze voortdurend?

Wat betekenen de letters G, E, 3G, H, H+ op het smartphonescherm
Wat betekenen de letters G, E, 3G, H, H+ op het smartphonescherm

instructies:

Stap 1

Een moderne smartphone bevindt zich niet alleen in het mobiele netwerk, maar is erdoor verbonden met internet. Het gaat over de aanwezigheid van zo'n verband dat deze mysterieuze letters spreken. Elk van hen betekent een bepaalde gegevensoverdrachtsnelheid. Dat is de reden waarom ze in verschillende delen van de stad en zelfs gebouwen kunnen veranderen, omdat de maximale snelheid van de internetverbinding verandert.

Stap 2

  • G is de langzaamste netwerksnelheid van de tweede generatie, 2G, tot nu toe. Het wordt GPRS genoemd en is ongeveer 171.2 kbps.
  • E staat voor Edge GPRS. Die is ruim twee keer zo hoog als de vorige en bedraagt 474 kbps.
  • 3G is de snelheid van het derde generatie netwerk. Daarop kun je al comfortabel streaming video bekijken van niet de hoogste resolutie. De snelheid is ongeveer 3,6 Mbps.
  • H of 3G+ is een netwerk van de derde generatie. De snelheid is ongeveer 7-8 Mbps. De video wordt nog comfortabeler om naar te kijken, je kunt bestanden downloaden die groot genoeg zijn.
  • H+ is een verbeterde versie van HSDPA met snelheden tot 42 Mbps, in de praktijk rond de 20 Mbps.
  • LTE is de modernste versie van netwerken van de vierde generatie. Voor mobiele objecten zou de snelheid theoretisch ongeveer 100 Mbps moeten zijn.

Stap 3

Alle gegeven snelheden zijn zeer voorwaardelijk. Voor elke operator in uw regio kan de snelheid aanzienlijk verschillen van de aangegeven snelheid. Laat u dus leiden door het principe: hoe groter de letter, hoe hoger de snelheid. Maar er zijn ook uitzonderingen. De snelheid H bij een onstabiel signaal kan dus minder comfortabel blijken te zijn dan de langzame maar betrouwbare E. Bij een onstabiele verbinding kan het dus handig zijn om de smartphone over te zetten om 2G-netwerken te gebruiken. Zo'n item is er bijvoorbeeld bij het instellen van Android-smartphones.