Hoe Een Telefoonnummer Online Te Slaan

Inhoudsopgave:

Hoe Een Telefoonnummer Online Te Slaan
Hoe Een Telefoonnummer Online Te Slaan

Video: Hoe Een Telefoonnummer Online Te Slaan

Video: Hoe Een Telefoonnummer Online Te Slaan
Video: How To Get A FREE Phone Number With UNLIMITED Talk And Text [Legit Way To Save Money] 2024, April
Anonim

Vaak komen er vreemde oproepen of berichten van een onbekend nummer binnen op een mobiele telefoon. Om geen slachtoffer te worden van cybercriminelen, kunt u proberen het telefoonnummer online in te toetsen en erachter te komen van wie het is.

Steeds vaker is het nodig om een telefoonnummer in te toetsen
Steeds vaker is het nodig om een telefoonnummer in te toetsen

instructies:

Stap 1

Gebruik zoekmachines om uw telefoonnummer online te punchen. Als het van oplichters is, is het mogelijk al gepubliceerd door eerdere slachtoffers of wetshandhavingsinstanties om criminele handelingen te voorkomen. Besteed altijd speciale aandacht aan korte nummers, die vaak door cybercriminelen worden gebruikt. Bij het verzenden van een bericht of het bellen naar een soortgelijk nummer kan een groot bedrag van de rekening verdwijnen. Pas op dat u niet bezwijkt voor provocaties zonder de abonnementsvoorwaarden te lezen of te bellen.

Stap 2

Zoek in de sociale netwerken waar u bent geregistreerd. Ze hebben ook een zoekfunctie. Dankzij dit kun je niet alleen achterhalen waarom je geïrriteerd bent door berichten of oproepen van een willekeurig nummer, maar ook wie de eigenaar is. Misschien probeert een ver familielid of zelfs iemand in uw naaste die zijn nummer heeft gewijzigd u te bereiken. Maar deze methode om online een mobiel nummer in te toetsen is niet altijd effectief, omdat gebruikers hun contactgegevens meestal liever voor andere mensen verbergen.

Stap 3

Bestudeer de informatie op de website van uw mobiele operator. Soms wordt op dergelijke bronnen een lijst met fraudeursnummers gepubliceerd, evenals andere informatie over de acties van cybercriminelen in de afgelopen jaren. Ook hier kunt u de nummerherkenningsservice activeren als deze is uitgeschakeld en de beller niet op het telefoonscherm wordt weergegeven.

Aanbevolen: