Een Boek Afdrukken Op Een Printer

Inhoudsopgave:

Een Boek Afdrukken Op Een Printer
Een Boek Afdrukken Op Een Printer

Video: Een Boek Afdrukken Op Een Printer

Video: Een Boek Afdrukken Op Een Printer
Video: Zo print je een boekje in Adobe InDesign 2024, April
Anonim

Het is mogelijk om een boek te typen en af te drukken met een personal computer, een printer en software die de mogelijkheid bieden om deze processen te controleren. Het meest voorkomende programma van dit soort dat beschikbaar is, is de Microsoft Office Word-teksteditor. Hieronder volgt een reeks stappen voor een voorbeeldversie van Word 2007.

Een boek afdrukken op een printer
Een boek afdrukken op een printer

Het is nodig

Teksteditor Microsoft Word 2007

instructies:

Stap 1

Breng de tekstbladen in een gemakkelijk te printen boekformaat. Om dit te doen, laadt u het bronbestand in de editor door het te zoeken in het standaarddialoogvenster voor het openen van bestanden. U kunt dit dialoogvenster starten door op de ronde Office-knop in de linkerbovenhoek van het venster te klikken en Openen te kiezen in het menu. Een alternatieve manier is om op de sneltoets CTRL + O te drukken.

Stap 2

Klik op het tabblad Pagina-indeling op het lint bovenaan de editorinterface. Klik op het pictogram Marges in het gedeelte Pagina-instelling van opdrachten - het bevindt zich dichter bij de linkerrand van het lint. Klik in de vervolgkeuzelijst op het laagste item ("Aangepaste velden") om toegang te krijgen tot gedetailleerde instellingen voor pagina-opmaak.

Stap 3

Zoek de vervolgkeuzelijst naast 'Meerdere pagina's' in het gedeelte 'Pagina's' op het tabblad Velden dat standaard wordt geopend. Vouw de lijst uit en selecteer de regel "Brochure" - dit is de naam van het boekformaat voor het plaatsen van pagina's op een blad in deze editor. Als gevolg hiervan zal de editor in deze sectie nog een vervolgkeuzelijst weergeven - "het aantal pagina's in de brochure". Als u bijvoorbeeld een boek in meerdere delen wilt splitsen, stelt u in dit veld de limiet in op het aantal pagina's in het toekomstige boek. Als de beperking niet nodig is, laat u de standaardwaarde ("Alle").

Stap 4

Pas zo nodig de marges aan tussen de tekst en de randen van het bedrukte vel, evenals tussen de tekst en het schutblad van het boek. Deze instellingen bevinden zich in het gedeelte "Velden" van dit tabblad.

Stap 5

De pagina's worden op elk vel twee afgedrukt, dus als je wilt dat je boek groter (of kleiner) is dan een half standaard A4-vel, ga dan naar het tabblad Papierformaat. In het bovenste gedeelte is er een vervolgkeuzelijst met standaardformaten - selecteer degene die u nodig hebt. Als u aangepast papier gaat gebruiken om af te drukken, voert u de afmetingen in centimeters in de invoervakken Breedte en Hoogte hieronder in.

Stap 6

Om de paginanummers op de buitenrand van het vel af te drukken, klikt u op het tabblad Papierbron en vinkt u het vakje Oneven en even pagina's aan in het gedeelte Kop- en voetteksten onderscheiden. Hier kunt u ook de grootte van de marges tussen de kop- en voetteksten en de randen van de vellen opgeven, en het afdrukken van de kop- en voettekst (inclusief het paginanummer) op het eerste blad van het boek annuleren.

Stap 7

Klik op OK en sla uw wijzigingen op (CTRL + S).

Stap 8

Controleer of de printer klaar is om boekpagina's af te drukken en druk op CTRL + P. Als gevolg hiervan wordt een afdrukvenster geopend, waarin u bijvoorbeeld het aantal exemplaren kunt instellen en een printer kunt selecteren als er meerdere zijn geïnstalleerd op het systeem. U kunt dit dialoogvenster niet gebruiken als u het editormenu opent, naar het gedeelte "Afdrukken" gaat en op het item "Snel afdrukken" klikt.

Aanbevolen: