Hoe Transponders In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Transponders In Te Stellen
Hoe Transponders In Te Stellen

Video: Hoe Transponders In Te Stellen

Video: Hoe Transponders In Te Stellen
Video: How To Install An EZ Pass Transponder 2024, Mei
Anonim

Om een satelliet-tv-beeld van hoge kwaliteit te krijgen, moet u een goed afgestelde satellietschotel, goede kabel, ontvanger, tv en parameters voor het afstemmen van transponders hebben. Afhankelijk van de tv-ontvanger kan het beeld erop alleen in digitaal formaat of in HD zijn.

Hoe transponders in te stellen
Hoe transponders in te stellen

Het is nodig

satelliettuner (ontvanger)

instructies:

Stap 1

Sluit de schotelantenne aan op de satellietontvanger. Neem hiervoor een coaxkabel, strip deze, schroef de F-connectoren op de uiteinden en sluit de converter via de LBNin-ingang aan op de tuner. Let op, op dit moment moet de ontvanger worden losgekoppeld van het 220 V lichtnet, trek de stekker uit het stopcontact.

Stap 2

Sluit uw satelliettuner aan op uw tv. Sluit hiervoor een van de connectoren van de ontvanger - scart, tulp, antenne-uitgang, HDMI aan op de connector die beschikbaar is op de tv-ontvanger. Selecteer na het aansluiten een geschikt kanaal, nu wissel je tussen programma's erop met de afstandsbediening van de tuner. Selecteer in handmatige modus - zender zoeken, de satellietontvanger moet zijn ingeschakeld en een nummer, geen klok, moet op het display branden. Sla de zender op uw TV op.

Stap 3

Stel de satelliettuner in om het signaal van de transponders van de geselecteerde satelliet of satellietgroep te ontvangen. Druk op de "Menu"-knop, vervolgens op "antenne" of "instelling", selecteer de bijbehorende satelliet, als deze er niet is - voer handmatig in en stel de waarden in op de DiSEqC-items, positioner, LNB, 0 / 12V, toonflits. Voor een lineaire universele LNB-converter is de lokale oscillatorfrequentie bijvoorbeeld 9750/10600, voor de circulaire - 10750, voor de C-BAND-reeks - 5150. Deze technische kenmerken zijn afgedrukt op het label van de satellietkop.

Stap 4

Selecteer in het menu de gewenste satelliet, stel hiervoor DiSEqC in. De meest gebruikelijke verbindingsoptie voor meerdere satellieten is een 4-poorts switch. Markeer bij het aansluiten van satellietconverters op de DiSEqC-schakelaar op welke ingangen elk van hen was aangesloten. Stel in het menu van de satellietontvanger de poorten van de DiSEqC-schakelaar in volgens de aangesloten satellietkoppen. Of pas elke satelliet afzonderlijk aan.

Stap 5

Voeg het gewenste kanaal toe op de satellietontvanger. Om dit te doen, moet u transponders configureren en scannen. U kunt de vereiste parameters op de sites definiëren www.lyngsat.com of www.flysat.com. Voer ze vervolgens in het menu van de satelliettransponder in en druk op de "scan"-knop. Sla de ontvangen zenders op, voer deze handeling twee keer per maand uit, aangezien satellieten van positie kunnen veranderen. Als het kanaal niet wordt gevonden, kan het een antenne zijn die slecht is afgestemd voor ontvangst, of de transponderparameters zijn gewijzigd. Maak een lijst van de bijgewerkte instellingen voor de gewenste satelliet en scan deze opnieuw.

Aanbevolen: