Hoe Fotografeer Je Een Portret?

Inhoudsopgave:

Hoe Fotografeer Je Een Portret?
Hoe Fotografeer Je Een Portret?

Video: Hoe Fotografeer Je Een Portret?

Video: Hoe Fotografeer Je Een Portret?
Video: Portretfotografie voor beginners (in 6 stappen & TIPS) | Canon Nederland 2024, April
Anonim

Een portret in de fotografie is een klassieke foto, meestal met een vage achtergrond en zonder diep onderwerp, waarop een persoon wordt vastgelegd, meestal een gezicht of bovenlichaam (buste), minder vaak ten voeten uit. Het is mogelijk om succesvol een portret te fotograferen met een professionele spiegelreflexcamera of een digitale camera.

Hoe fotografeer je een portret?
Hoe fotografeer je een portret?

instructies:

Stap 1

Technische vaardigheden zijn niet de belangrijkste factor bij het maken van een portret. Als je al minstens een paar artikelen hebt gelezen over hoe en vanuit welke hoek je mensen met bepaalde gelaatstrekken moet fotograferen, is dat al een meevaller.

In de praktijk kan een goed portret alleen worden verkregen met een goede vlucht van de verbeelding van de fotograaf. In overeenstemming met de kleine details van het gezicht, de vorm van het hoofd, de kleur van de huid, moet je de achtergrond en verlichting kiezen. Vervolgens kunt u de huid, kleurweergave, contrast en andere parameters in de foto-editor verwerken.

Stap 2

Wanneer alles duidelijk is met de voorbereiding, gaan we verder met de tweede stap - het instellen van de camera. Een portret fotograferen is eenvoudig. Stel om te beginnen de modus "A" in op een spiegelreflexcamera (of "portret" op een digitale camera). Open op een DSLR het diafragma helemaal tot de minimumwaarde voor "f /". Hierdoor krijg je een wazige achtergrond. Als u alleen het gezicht fotografeert, vanaf een afstand van niet meer dan 1 meter, wordt op de digitale camera het diafragma vervangen door de macromodus, die scherpstelt op het gezicht en de achtergrond vervaagt.

De scherptediepte hangt af van de kwaliteit van de matrix van het apparaat, en het is vermeldenswaard dat bijna geen enkele digitale camera zo'n diepte heeft als spiegelreflexcamera's, dus de scherpte van de lijnen zal moeten worden verwerkt in een grafische editor op een computer als u een digitale camera gebruikt.

Stap 3

Ten slotte is de derde stap het vastleggen van de persoon op de foto. Corrigeer de belichting als de foto lichter of donkerder lijkt. Wijzig bij digitale camera's het helderheidsniveau. Kijk bij het maken van foto's naar het scherm. Op dit moment gaat alle aandacht naar de techniek, niet naar het model. Het model moet ontspannen zijn en de gezichtsspieren mogen niet gespannen zijn. Als een persoon nog nooit in portretformaat is gefotografeerd, komt er niet meteen een goede foto uit, maar pas vanaf 20-30 frames, wanneer het model volledig ontspannen is - en hiervoor moet u een geschikte setting creëren. Maar dit is al een kwestie van psychologie.

Aanbevolen: