Hoe Fotografeer Je Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Fotografeer Je Een Bruiloft?
Hoe Fotografeer Je Een Bruiloft?

Video: Hoe Fotografeer Je Een Bruiloft?

Video: Hoe Fotografeer Je Een Bruiloft?
Video: Vlog #6 Bruiloft fotograferen 2024, April
Anonim

Trouwfotografie vereist een hoge mate van professionaliteit. Een fotograaf moet fotograferen in een grote verscheidenheid aan omstandigheden. Voordat je als fotograaf naar een bruiloft gaat, moet je goede apparatuur inslaan. Daarnaast moet je weten welke momenten vastgelegd moeten worden. De fotograaf is verplicht om niet alleen vast te leggen wat er rondom gebeurt, maar ook om verschillende geënsceneerde shots te regisseren.

De fotograaf is verplicht om niet alleen vast te leggen wat er rondom gebeurt, maar ook om verschillende geënsceneerde shots te regisseren
De fotograaf is verplicht om niet alleen vast te leggen wat er rondom gebeurt, maar ook om verschillende geënsceneerde shots te regisseren

instructies:

Stap 1

Voordat je gaat fotograferen, moet je je voorbereiden. Zorg allereerst voor de benodigde apparatuur. Het handigst is om twee camera's te gebruiken met lenzen met verschillende brandpuntsafstanden: de ene groothoekzoom, de andere een telezoom. Hierdoor kunt u verschillende scènes opnemen zonder tijd te verspillen aan het wisselen van lenzen. Optica moet een hoog diafragma hebben, anders werken veel foto's gewoon niet. Voorzie beide camera's van flitsers. Flitsdiffusors moeten worden bevestigd voor een zachtere verlichting. Pak ook een statief. Hij helpt je bij het maken van mooie interieurfoto's in een restaurant. Als je reflectoren bij je kunt dragen, neem ze dan mee. Ze zijn nooit overbodig. Een assistent kan ook heel nuttig zijn. Hij kan je zowel uitrusting dragen en geven, als foto's maken vanuit andere hoeken.

Stap 2

Meestal begint alles in het appartement van de bruid. Terwijl de bruidsmeisjes en familieleden rond de bruid rennen, kunnen er veel interessante foto's worden gemaakt. Doe af hoe de bruid is opgemaakt, haar haar, hoe ze gekleed is in een jurk. Op dit moment is er absoluut geen tijd om te poseren en iedereen denkt aan huwelijkszaken, en de bruid maakt zich grote zorgen voordat ze de bruidegom ontmoet. Daarom is de fotograaf hier het meest uitgestrekt. Het resultaat is dat de foto's levendig en ontroerend zijn.

Stap 3

Verdere actievere acties beginnen: de bruidegom arriveert. De fotograaf moet alert zijn. De familieleden van de bruidegom hebben veel obstakels voorbereid waar de bruidegom doorheen moet. Het is belangrijk om hier interessante momenten vast te leggen. Wanneer de bruidegom door de ingang breekt, heeft de fotograaf een flitser met een diffuser nodig. Het is noodzakelijk om op de een of andere manier te vechten met slechte verlichting. Over het algemeen is het in moeilijke omstandigheden, wanneer mensen zich rond de bruid en bruidegom verdringen, belangrijk om een gunstige positie te kiezen om te fotograferen. Probeer een heuvel te vinden en schiet van bovenaf.

Stap 4

Na het losgeld gaat iedereen meestal naar de burgerlijke stand, waar de daadwerkelijke registratie plaatsvindt. De verlichting is hier meestal het beste en er is vaak heel weinig licht. Je zult dus ofwel de lichtgevoeligheid moeten verhogen (niet overdrijven), ofwel een flitser gebruiken (uiteraard met een diffuser).

Stap 5

Onmiddellijk na het registreren van een huwelijk maken ze meestal een algemene foto (je zult die dag veel van dergelijke foto's hebben). Probeer mensen elke keer interessanter te maken. Zorg er tegelijkertijd voor dat iedereen goed zichtbaar is (ga bijvoorbeeld weer op een heuvel staan). Maak meerdere takes van hetzelfde plot. Bij het ene schot kunnen iemands ogen gesloten zijn en bij het volgende komt alles goed.

Stap 6

Zorg ervoor dat u de momenten fotografeert waarop de bruidegom de bruid in zijn armen draagt, wanneer de jongeren worden begroet met een brood, wanneer ze een bril breken, wanneer de bruid het boeket gooit, de bruidegom de kousenband afdoet en andere traditionele acties.

Stap 7

Tijdens de wandeling kunt u niet alleen reportagefoto's maken, maar ook meerdere geënsceneerde opnames maken. Wees creatief en laat het jong zijn. Soms komen ze zelf met zeer interessante producties. En mis natuurlijk niets belangrijks en interessants. Vergeet niet dat je niet alleen de jongeren moet fotograferen, maar ook hun bruiloftsgasten.

Stap 8

In een restaurant en elke andere plaats waar de rest van het festival plaatsvindt, is de verlichting meestal erg slecht, kunnen de muren erg donker zijn en zijn er over het algemeen veel factoren tegelijk die het werk van de fotograaf bemoeilijken. Hier moet je de flitser gebruiken. Plaats er een diffuser op voor een zachter, natuurlijker licht. En nu vangen, vangen en nog eens de meest interessante momenten vangen. Veel succes met je fotografie.

Aanbevolen: