Wat Te Doen Als Je E-book Plotseling Vastloopt?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Je E-book Plotseling Vastloopt?
Wat Te Doen Als Je E-book Plotseling Vastloopt?

Video: Wat Te Doen Als Je E-book Plotseling Vastloopt?

Video: Wat Te Doen Als Je E-book Plotseling Vastloopt?
Video: eBook-Reader Test – Kindle, Tolino und Kobo im Vergleich 2024, Maart
Anonim

Liefhebbers van lezen waardeerden meteen het gemak van het e-book. Qua uiterlijk lijkt het apparaat op een tablet, dun en compact. Net als andere gadgets "bevriest" de lezer periodiek. Dergelijke nadelen komen vaak voor bij moderne apparaten.

Wat te doen als je e-book plotseling vastloopt?
Wat te doen als je e-book plotseling vastloopt?

Er zijn veel fabrikanten van e-readers, elk apparaat kan traag of niet reageren, ongeacht of de e-reader van Sony, Wexler of een ander is.

Mogelijke bronnen van schade

Als u weet waarom een digitaal boek kan vastlopen, kan dit verdere schade aan het boek helpen voorkomen. Veelvoorkomende bronnen van plotseling uitschakelen van apparaten worden hieronder vermeld:

- onjuiste werking van de software;

- uitval van eventuele microschakelingen;

- interne en externe mechanische schade door vallen of stoten;

- binnendringen van vloeistof;

- het geüploade bestand is beschadigd of heeft een onbekend formaat;

- de batterij is volledig ontladen (het scherm kan op dit moment het beeld "bevriezen");

- blootstelling aan kou kan ertoe leiden dat het digitale apparaat defect raakt.

Als er een storing wordt gevonden, kunt u proberen om zelf een aantal acties te ondernemen om het werk van het boek te herstellen, zonder hulp van specialisten te vragen.

Welke acties te ondernemen?

Als uw boek vastloopt, lees dan eerst de instructies en volg de stappen die daarin worden aangegeven.

Wacht even. Misschien heeft het apparaat geen tijd om alle gedownloade informatie te verwerken, of draaien er op dit moment meerdere programma's.

Als het werk wordt vertraagd door gedownloade beschadigde teksten, verwijder ze dan en download de juiste.

Gebruik de functie "soft reset". Elk apparaat heeft een knop met deze actie. Haar namen zijn anders. U kunt de instructies lezen.

Laad uw apparaat op. Wacht even na het aansluiten van de stroom. In een ongunstige omgeving voor het gebruik van een elektronisch boek (strenge vorst of juist hitte) treedt energieverlies sneller op dan in de normale modus. Tegelijkertijd kan het beeld bevriezen en kan het moeilijk zijn om vast te stellen of de oorzaak van de storing in een lege batterij ligt.

Verwijder de batterij en wacht een paar minuten. Plaats het er dan weer in en zet het boek aan.

Soms helpt de volgende manipulatie. Het is nodig om de oplader aan te sluiten en op de "soft reset"-knop te drukken.

De meest extreme maatregel die je zelf kunt nemen is een harde reset. Hoe u deze actie uitvoert, moet u leren van de instructies voor het apparaat.

Het is belangrijk dat na een dergelijke herstart de fabrieksinstellingen in uw boek worden hersteld, dat wil zeggen dat alle gegevens op nul worden gezet en de teksten worden verwijderd.

Als de bovenstaande stappen u niet hebben geholpen, moet u contact opnemen met een specialist. Elk servicecentrum zou dit probleem indien mogelijk moeten oplossen.

Mocht u merken dat het apparaat na een schok of val niet naar behoren werkt, of er zijn zichtbare storingen, chips erop, dan dient u direct naar de reparatieservice te gaan en een diagnose uit te voeren. Zelf reparaties uitvoeren is niet aan te raden.

Aanbevolen: