TV Instellen

Inhoudsopgave:

TV Instellen
TV Instellen

Video: TV Instellen

Video: TV Instellen
Video: Smart tv - Tips en uitleg (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Een nieuw gekochte tv is niet altijd klaar om direct uit de doos te gaan. Meestal moet u uw tv instellen voordat u deze voor de eerste keer bekijkt. Door een tv in te stellen, kunt u de kwaliteit van het beeld aanpassen en een specifieke lijst met tv-zenders maken die u wilt bekijken. Alles in orde.

TV instellen
TV instellen

instructies:

Stap 1

De eerste stap op de tv is het instellen van de tv-kanalen. Als u van plan bent om kabel- of satelliet-tv op uw tv te kijken, is installatie niet vereist. Maar als de tv een signaal ontvangt met een conventionele antenne, moet u er kanalen voor "vinden". Dit gebeurt in de regel door het tv-menu te openen en de functie "Automatisch zoeken" te activeren. In de automatische zoekmodus scant de tv alle beschikbare frequenties, vindt tv-zenders en neemt ze willekeurig op in het geheugen.

Stap 2

Het tweede belangrijke dat op de tv moet worden ingesteld, is het beeld. Moderne kleuren-tv's ondersteunen een vrij breed scala aan beeldinstellingen, maar de belangrijkste parameters waren en blijven de helderheid en het contrast van het beeld. Door de helderheid en het contrast aan te passen, kunt u het tv-beeld aanpassen aan de kenmerken van de kamer of kamer waarin het staat. In donkere kamers kan de helderheid het beste lager worden gedaan en in lichte kamers moet de helderheid hoog zijn. Om de helderheid en het contrast aan te passen, moet u deze parameters op maximaal zetten en vervolgens geleidelijk verlagen om een optimale beeldkwaliteit te bereiken.

Stap 3

Nadat u de kanalen en de beeldkwaliteit hebt geconfigureerd, kunt u beginnen met het bewerken van de kanalen. Kanalen bewerken - ze in een handige volgorde plaatsen. Wil je bijvoorbeeld liever sporten, dan kunnen sportzenders naast elkaar in het tv-geheugen worden geplaatst. Als u gewend bent om door de kanalen van een televisieprogramma te navigeren, plaats ze dan zoals ze zich in het tv-programma van uw favoriete krant of website bevinden.

Over het algemeen kan de tv worden afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Bijna alles kan op de tv worden aangepast, van het geluid tot de optimale tijd om hem aan en uit te zetten.

Aanbevolen: