Hoe Maak Je Een Balancer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Balancer
Hoe Maak Je Een Balancer

Video: Hoe Maak Je Een Balancer

Video: Hoe Maak Je Een Balancer
Video: Balancer voor bas|Hoe maak je een doe-het-balancer voor de winter vissen 2024, Mei
Anonim

Het lijkt erop dat de balancer een gewoon aas is dat geen speciale vaardigheden en trucjes bij het vissen vereist. Hoe je ook aan de hengel trekt, het aas zal altijd opzij gaan. Dit is het hele idee van de balancer. Als je echter kijkt naar vissen met een bredere balansbalk, dan zie je er een hele wetenschap in, die niet minder opwindend zal zijn om te begrijpen dan vliegvissen of spinnen. En als de balancer met de hand wordt gemaakt, kunnen we ervan uitgaan dat het begin van het bereiken van de top van de visserij is gelegd.

Hoe maak je een balancer
Hoe maak je een balancer

instructies:

Stap 1

Bereid de benodigde gereedschappen en materialen voor. U hebt zacht hout (espen, linde) of hardschuim nodig, 0,5 mm staaldraad, soldeer met laag smeltpunt, lood. Voor de vleugel heb je een plastic fles nodig met dikke muren, verf (acryl / gouache), T-stukken en haken, PVA, zeep, albast, grafietpoeder. Gereedschap: mes, draadknipper, plat- en rondbektang, borstel, blik, soldeerbout, schuurpapier nr. 2 en een set vijlen.

Stap 2

Maak een blanco. Snijd naar eigen goeddunken de vorm van het werkstuk uit hout of dicht schuim met een mes. Schuur het werkstuk vervolgens met schuurpapier. Maak de staart dunner.

Stap 3

Steek de haken met de oren verwijderd in het werkstuk, lijmen van PVA. Bepaal visueel waar het zwaartepunt zal liggen, noteer daar. Steek een gebogen boogvormige draad in het werkstuk voor de toekomstige lus. Lijm het met PVA.

Stap 4

Maak een gietvorm. Gebruik albast met PVA. Vul de ene helft van de vorm met albast, leg de plano daar zijdelings, druk in het midden. Laat de vorm afkoelen en gebruik een mes om eventuele oneffenheden en overtollig albast te verwijderen. Trek het werkstuk voorzichtig naar buiten. Doe hetzelfde voor de tweede helft van het werkstuk.

Stap 5

Werp de balancers af. Bedek de afdruk met een grafietzeepoplossing en laat drogen. Om grafietpoeder te verkrijgen, wrijft u eenvoudig over het lood met fijn schuurpapier. Steek voor het gieten de haken in de lus en zet deze vast met plasticine in de vorm. De lus moet naar binnen gaan en het lichaam van de balancer moet 3-4 mm zijn.

Stap 6

Nadat u de mal van de gegoten balancer hebt gescheiden, laat u deze afkoelen of dompelt u deze onder in koud water. Verf de balancer na afkoeling naar wens met acryl- en gouacheverf. Laat je fantasie zien, en het zal zeker invloed hebben op je vangst. Denk eraan, hoe helderder de kleur, hoe meer interesse het zal genereren!

Aanbevolen: