Een Bericht Naar Een Verkort Nummer Verzenden

Inhoudsopgave:

Een Bericht Naar Een Verkort Nummer Verzenden
Een Bericht Naar Een Verkort Nummer Verzenden

Video: Een Bericht Naar Een Verkort Nummer Verzenden

Video: Een Bericht Naar Een Verkort Nummer Verzenden
Video: Anywhere365 Attendant Training V 5.0 Nederlands 2024, April
Anonim

Zo nu en dan kun je op internet aanbiedingen vinden om voor een bepaalde dienst te betalen door een sms naar een speciaal verkort nummer te sturen. Het pluspunt is dat het gemakkelijk te onthouden is, en zelfs mobiele operators gebruiken het. Hoe kunt u voorkomen dat u het slachtoffer wordt van oplichters en geld besparen?

Een bericht naar een verkort nummer verzenden
Een bericht naar een verkort nummer verzenden

instructies:

Stap 1

Lees voordat je een sms verstuurt goed de voorwaarden van de betaalde dienst door. Meestal worden ze onderaan de pagina in kleine lettertjes aangegeven. Er mogen geen vage formuleringen zijn.

Stap 2

Zoek en bestudeer alle punten van de gebruikersovereenkomst. Het document is omvangrijk, maar na het lezen kunt u financiële verliezen voorkomen. Let op of daar wordt aangegeven dat je door het versturen van een sms automatisch een abonnement neemt op een onbeperkte (of voor een bepaalde periode) verstrekking van de dienst. Is dit het geval, dan wordt er zonder uw toestemming automatisch een bepaald bedrag van uw gsm-saldo afgeschreven. Vind informatie over de geldigheidsperiode van de verbonden service.

Stap 3

Lees aandachtig de informatie over de kosten van de dienst die u betaalt en het bedrag om het sms-bericht te verzenden. Deze informatie staat meestal onderaan de pagina en trekt weinig aandacht. Als de exacte kosten niet zijn opgegeven, moet u geen sms-berichten verzenden.

Stap 4

Neem contact op met uw mobiele provider en vraag naar de kosten voor het verzenden van een sms naar dit verkorte nummer. Als het door de operator aangekondigde bedrag hoger is dan het bedrag dat op de site wordt vermeld, overweeg dan of het de moeite waard is om een bericht te sturen.

Stap 5

Op een van de vele internetsites vindt u informatie over de kosten van het versturen van een sms. Voer een kort nummer in het speciale veld van een dergelijke bron in en als reactie ontvangt u informatie over de kosten op basis van de informatie van abonnees. Daar kunt u ook gebruikersreacties lezen. Als je bijvoorbeeld in reactie op de eerste sms nog een moet sturen, zullen abonnees daar zeker over schrijven.

Stap 6

Als u tevreden bent met de voorwaarden en kosten, maakt u een eenvoudig sms-bericht door de tekens in te voeren die van u worden vereist. Voer bij het verzenden (in plaats van het abonneenummer in het gebruikelijke formaat) het verkorte nummer in. Druk op de knop Bericht verzenden.

Aanbevolen: