Hoe Een Boor Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Boor Te Kiezen?
Hoe Een Boor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Boor Te Kiezen?

Video: Hoe Een Boor Te Kiezen?
Video: How To Choose A Cordless Drill or Impact Driver - Ace Hardware 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een tuinboor aan te schaffen ontstaat als u vaak diepe gaten moet graven in uw omgeving, bijvoorbeeld tijdens bouw- of beplantingswerkzaamheden. U moet het apparaat dat u gaat kopen nader bekijken om de vereiste hoeveelheid werk te voltooien.

Hoe een boor te kiezen?
Hoe een boor te kiezen?

Noodzakelijk

  • - Boren;
  • - instructies voor borax.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de boor sterk genoeg is. Let op de vijzel, deze moet lasten tot 80 kg aankunnen. Het is gemakkelijk te controleren, ga gewoon op een hoek van de boor staan. De boor mag niet buigen onder uw gewicht. Kijk naar de boorstang en het handvat, ze moeten ook bestand zijn tegen draaien gelijk aan het gewicht van de boormachine (ervan uitgaande dat het minder dan 80 kg is). Dit is iets moeilijker te verifiëren. Zet de boor horizontaal vast, elimineer rotatie en laat uw gewicht op het uiteinde van het handvat rusten.

Stap 2

Controleer het ontwerp van de vijzel. De boor moet een steek van minimaal 100 mm hebben, wat betekent dat je vuist er vrij doorheen moet, anders wankelt de boor tijdens het gebruik. Kijk of de boor goed is geslepen, de scherpe rand moet naar beneden wijzen, anders wordt het lastig voor u om te werken. Alle snijkanten moeten slijtvast metaal bevatten (dit is eenvoudig te controleren met een vijl), zodat de boor niet snel bot kan worden.

Stap 3

Kies een boor met een geschikte schacht. Het moet worden geleverd met elementen die het gemakkelijker maken om op te tillen, anders zal het, zelfs vanaf een kleine diepte, niet gemakkelijk zijn om een geladen boor aan het handvat op te tillen. De beste schacht is ook composiet. Onthoud dat het ontwerp van de verbinding vrij moet zijn van bouten. Bij intensief boren is het niet ongebruikelijk dat de bouten losraken en loop je simpelweg het risico zonder boor te komen te zitten. En het constante draaien ervan zal uw werk niet versnellen.

Aanbevolen: