Nieuwe Generatie Tyfoon

Inhoudsopgave:

Nieuwe Generatie Tyfoon
Nieuwe Generatie Tyfoon

Video: Nieuwe Generatie Tyfoon

Video: Nieuwe Generatie Tyfoon
Video: Typhoon met Freez - Alles Is Gezegend (prod. Dries Bijlsma) [LYRIC VIDEO] 2024, Mei
Anonim

Dit jaar bedroeg het volume van het staatsverdedigingsbevel 1,5 biljoen roebel. In het kader van een grootschalige herbewapening van het Russische leger zijn geavanceerde wapens gemaakt. De techniek werd gepresenteerd op de overwinningsparade.

Nieuwe generatie tyfoon
Nieuwe generatie tyfoon

instructies:

Stap 1

KAMAZ "Typhoon" is een vertegenwoordiger van een nieuwe generatie gepantserde vrachtvoertuigen.

Ontwikkeld door Russische ontwerpers. Zijn taak: transport van mensen en goederen naar de zone van militair conflict. Typhoon is niet bedoeld voor actieve gevechtsoperaties aan de frontlinie, maar heeft een beschermingsniveau dat ongekend is voor binnenlandse technologie. Hij is bestand tegen een mijnexplosie (8 kg in TNT-equivalent), pantserdoorborende kogels en zelfs een hinderlaag.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Er zijn 2 prototypes van het KAMAZ-voertuig uit de Typhoon-familie: modulair en romp. De eerste bestaat uit twee afzonderlijke delen: een cockpit en een functionele module in de vorm van een gepantserd passagiersvoertuig. Met dit ontwerp kunt u modules ontwerpen voor verschillende taken. Met andere woorden, deze machine kan worden gemaakt: een communicatievoertuig, een graafmachine, een mobiele kunst. systeem, vrachtwagenkraan, sleepwagen en pontondrager. U hoeft alleen de benodigde module op het chassis te installeren en de machine is klaar. De modulaire wagen biedt plaats aan 16 personen, daarnaast is er een ligplaats achterin. Een korpswagen kan zoiets niet betalen; er passen maar 10 luchtlandingstroepen + 2 bemanningsleden in. Maar er is een deur om van de cockpit naar het passagierscompartiment te gaan. In beide voorbeelden bevindt de motor zich niet onder de cabine, maar erachter, waardoor u technische werkzaamheden in de motorruimte kunt uitvoeren zonder de auto te verlaten.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

"Typhoon" weegt 24 ton en het "hart" is een zescilinder turbodieselmotor met een vermogen van 450 pk. De motor kreeg de prijs voor technologische doorbraak. Het voertuig is uitgerust met keramische bepantsering (een reeks lagen keramiek en metaal), die veel lichter en sterker is dan normaal (beschermt tegen B-32-kogels). Speciaal voor de Typhoon is een nieuw pantserglas van 300 kg per vierkante meter ontwikkeld. Het zicht rondom wordt verzorgd door 5 videocamera's: 2 voor, 2 opzij en 1 achter. Er zijn 2 schermen onder het cabineplafond, die bij het rijden met beschadigd glas en neergelaten luiken naar achteren klappen, ook geven ze diverse informatie weer over de technische staat van de auto. In de passagiersmodule hebben de ontwerpers een liggend gepantserd platform ontwikkeld.

Bij het gebruik van massavernietigingswapens zal de filtratie-eenheid de jagers van ademlucht voorzien.

Aanbevolen: