Hoe Een Lcd-tv Te Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Lcd-tv Te Kopen?
Hoe Een Lcd-tv Te Kopen?

Video: Hoe Een Lcd-tv Te Kopen?

Video: Hoe Een Lcd-tv Te Kopen?
Video: How To Install Universal MotherBoard to Any LED LCD TV Easily 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel nuances waar u op moet letten bij het kopen van een goede lcd-tv. Daarnaast is het belangrijk om direct voor aanschaf de functionaliteit en kwaliteit van de apparatuur te controleren. Dit voorkomt mogelijke problemen bij het retourneren van de goederen aan de verkoper.

Hoe een lcd-tv te kopen?
Hoe een lcd-tv te kopen?

Noodzakelijk

TFT-test

instructies:

Stap 1

Kies nooit een tv alleen op basis van de grootte van het scherm. Dit is fundamenteel de verkeerde benadering. Wanneer u naar de lcd-tv kijkt, moet u zich visueel op een afstand van meer dan drie diagonalen van het scherm bevinden. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de grootte van uw tv-matrix.

Stap 2

Als u een tv koopt om alleen naar tv-zenders te kijken, verspil uw geld dan niet aan apparaten met een high-definition matrix. Voor een breedbeeldscherm is een resolutie van 1280x1024 voldoende.

Stap 3

Let op de reactietijd van de TV-matrix. Deze eigenschap is belangrijk bij het kijken naar films met een hoge framerate. Moderne lcd-tv's moeten een matrixrespons hebben van minder dan 6 ms.

Stap 4

Als je je tv overdag gebruikt, kun je het beste een apparaat kiezen met een hoge helderheid. Dit zorgt voor een comfortabele kijkervaring bij daglicht. Let op het contrast van het display. In dit geval hebben we het niet over dynamisch contrast, dat wordt bereikt door beeldverwerkingsalgoritmen te gebruiken, maar over specifieke kenmerken van de matrix.

Stap 5

Als je een tv met een rijk kleurengamma wilt, kies dan voor led-schermen. Hun ontwerp maakt gebruik van LED-achtergrondverlichting, wat een positief effect heeft op de kleurweergave.

Stap 6

Let bij het kopen van een tv goed op de kwaliteit van de matrix. Download het TFT-testprogramma vooraf op een USB-stick en neem het mee naar de winkel. Vraag om de tv via een HDMI-kabel op de laptop aan te sluiten.

Stap 7

Voer een TFT-test uit. Zorg er eerst voor dat er geen "dode pixels" zijn. Voer monochrome foto's één voor één uit om de kwaliteit van het scherm te controleren.

Stap 8

Voer nu de framerate-test uit. Controleer de uniformiteit van de verdeling van het kleurengamma en zorg ervoor dat het pixelraster vrij is van defecten.

Aanbevolen: