Achteruitkijkspiegel Met Monitor: Apparaatbeschrijving

Inhoudsopgave:

Achteruitkijkspiegel Met Monitor: Apparaatbeschrijving
Achteruitkijkspiegel Met Monitor: Apparaatbeschrijving

Video: Achteruitkijkspiegel Met Monitor: Apparaatbeschrijving

Video: Achteruitkijkspiegel Met Monitor: Apparaatbeschrijving
Video: Wireless Video Mirroring - RVM430WFDVRBTG Rearview Mirror Monitor 2024, Mei
Anonim

Achteruitrijden van auto's, vrachtwagens of SUV's kan een zeer gevaarlijke taak zijn. Met een achteruitkijkspiegel met monitor verklein je de kans op een ongeval of ongeval.

Achteruitkijkspiegel met monitor: apparaatbeschrijving
Achteruitkijkspiegel met monitor: apparaatbeschrijving

Het werkingsprincipe van een achteruitkijkspiegel met een monitor

Zelfs beginnende bestuurders weten heel goed hoe belangrijk een achteruitkijkspiegel in een auto is. Zonder dit is het onmogelijk om te parkeren en andere manoeuvres achteruit uit te voeren (en niet alleen), omdat het voor de bestuurder moeilijk zal zijn om de situatie achter de auto te beoordelen. Daarom is het helemaal niet verrassend dat fabrikanten constant proberen een nieuw functioneel mechanisme te bedenken en het werkingsprincipe van dit apparaat te veranderen. Het is dankzij hun inspanningen, evenals de snelle ontwikkeling van technologie, dat achteruitkijkspiegels met een monitor, parktronic of videorecorder verschenen.

Een achteruitkijkspiegel met monitor past perfect in het interieur van de auto, zorgt voor een goed overzicht en handig achteruit inparkeren, en zorgt ook voor een comfortabel tijdverdrijf dankzij enkele extra functies (Bluetooth of navigator).

Het werkingsprincipe van zo'n apparaat is dat er in de spiegel een (een of meerdere) display is ingebouwd, die het beeld van de camera laat zien. Aan de achterkant van de spiegel kan bijvoorbeeld een camera worden bevestigd die van voren foto's van de weg moet maken. Het neemt dus geen extra ruimte in beslag (de camera is niet eens zichtbaar) en neemt de functies van een DVR over.

De achteruitrijcamera kan bijvoorbeeld in een voorgeboord gat in de sierstrip van de kofferklep worden gestoken.

Een achteruitkijkspiegel aansluiten op een monitor

Om de achteruitkijkspiegels aan te sluiten op een monitor heeft u mogelijk de volgende signalen nodig: + 12V voeding van de accu, + 12V voeding van het ontstekingscircuit, + 12V signaal wanneer de achteruit wordt ingeschakeld.

U moet de methode kiezen om de camera aan te sluiten op basis van de situatie. Als u bijvoorbeeld wilt dat de frontzichtcamera continu werkt, moet deze worden aangesloten op het ontstekingscircuit. En zodra de auto start, gaat de camera automatisch aan.

En de achteruitrijcamera kan zo worden aangesloten dat deze aangaat als de auto achteruit rijdt. Tijdens het vooruit rijden wordt het camerabeeld niet doorgestuurd en kunt u dit toestel op dezelfde manier gebruiken als een standaard exemplaar.

Ook zijn sommige achteruitkijkspiegels uitgerust met zo'n handige functie als automatisch dimmen. Wanneer een auto in het donker achter je aanrijdt, zal de spiegel het licht van de koplampen fixeren en automatisch dimmen inschakelen. Zo zal de schittering van de koplampen de bestuurder niet langer hinderen en zal het veel gemakkelijker zijn om de situatie door de achteruitkijkspiegel te volgen.

Aanbevolen: