Hoe De Spar Te Vervangen

Inhoudsopgave:

Hoe De Spar Te Vervangen
Hoe De Spar Te Vervangen

Video: Hoe De Spar Te Vervangen

Video: Hoe De Spar Te Vervangen
Video: Front Tire Tube Replacement 2024, Mei
Anonim

De ligger is het dragende deel van het lichaam, daarom moet het in perfecte staat zijn, aangezien de rest van de lichaamsdelen eraan vast zitten. Als de langsbalk onbruikbaar wordt, moet deze onmiddellijk worden vervangen.

Hoe de spar te vervangen
Hoe de spar te vervangen

Noodzakelijk

  • - een set nieuwe zijleden;
  • - hulpmiddelen;
  • - anticorrosiemiddel;
  • - lasapparaat;
  • - Bulgaars.

instructies:

Stap 1

Begin met een grondig onderzoek. Om dit te doen, rijdt u met de auto een viaduct of een lift op. Was de onderkant van de auto grondig om aanhechtend vuil te verwijderen dat de conditie van de carrosseriedelen verstoort. Als de ligger lichte corrosie heeft ondergaan, mag deze niet worden gelast. Het zal niet werken om het nieuwe rondhout te lassen zoals het in de fabriek werd gedaan. Sommige technische kenmerken gaan verloren. Daarom mag een volledige vervanging van de langsligger alleen als laatste redmiddel worden gedaan.

Stap 2

Strip het gebied van corrosie tot blank metaal. Maak indien nodig een pleister. Het moet van massief metaal zijn. Las de patch voorzichtig op de gestripte langsbalk. Lassen mag alleen langs de ligger worden uitgevoerd om het sterkteverlies tot een minimum te beperken. Behandel de gebrouwen plaats zorgvuldig met corrosiewerend materiaal om het verschijnen van nieuwe corrosie te voorkomen.

Stap 3

Koop nieuwe zijleden als de oude volledig onbruikbaar zijn geworden. Ze worden meestal als kit verkocht. Het is het beste om de zijbalken in paren te wisselen. Ontdek hoe de aandrijfelementen aan uw auto zijn bevestigd. Bij oudere modellen zijn de langsliggers afneembaar, waardoor ze eenvoudig te vervangen zijn. Bij oudere auto's zijn de langsliggers niet alleen aan de carrosserie gelast, maar ook vastgeschroefd. Van tijd tot tijd beginnen ze te roesten. Roestige bouten zijn bijna niet te verwijderen. Als de langsliggers op uw auto zijn vastgeschroefd, snijdt u de doppen gewoon af met een slijpmachine.

Stap 4

Snijd de oude langsbalk voorzichtig precies langs de contactlijn met de carrosserie af. Schraap onder de langsbalk tot op blank metaal. Lijn het zorgvuldig uit zodat er geen vervorming is bij het installeren van een nieuwe langsbalk. Elke kleinste afwijking in de toekomst zal een negatieve invloed hebben op de geometrie van het lichaam. Schroef de nieuwe langsbalk in plaats van de oude als er boutgaten zijn. Er moeten ook nieuwe bouten worden gebruikt. Las daarna het langsliggerlichaam voorzichtig vast met langsnaden.

Stap 5

Onderzoek de gehele bodem op corrosie. Als die er is, reinig dan het metaal in probleemgebieden. Breng meerdere lagen anticorrosie aan. Leer minimaal één keer per jaar een anticorrosiemiddel aanbrengen. Zo voorkom je in de toekomst onvoorziene carrosseriereparaties.

Aanbevolen: