Hoe Muziek Van De IPhone Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Muziek Van De IPhone Te Verwijderen
Hoe Muziek Van De IPhone Te Verwijderen

Video: Hoe Muziek Van De IPhone Te Verwijderen

Video: Hoe Muziek Van De IPhone Te Verwijderen
Video: How to Delete Songs or All Music from iPhone, iPad, iPod 2018 2024, April
Anonim

Afhankelijk van de softwareversie kunt u muziek op de iPhone verwijderen via een computer met iTunes of vanuit het menu van de telefoon zelf. Bovendien kun je met iOS 8 niet afzonderlijke nummers, maar hele albums in één keer verwijderen.

Hoe muziek van de iPhone te verwijderen
Hoe muziek van de iPhone te verwijderen

instructies:

Stap 1

Start iTunes en sluit uw iPhone aan met een USB-kabel. Open aan de linkerkant van het venster in het menu het item "Muziek" in het gedeelte "Mediabibliotheek".

Stap 2

Hier kunt u afzonderlijke bestanden of hele albums selecteren door de Ctrl-toets ingedrukt te houden en, indien nodig, de weergavemodus van mediabestanden op het bovenpaneel te wijzigen.

Stap 3

Wanneer u klaar bent met het selecteren van de bestanden die u wilt verwijderen, drukt u op de Delete-toets op uw toetsenbord. Hiermee worden bestanden uit uw iTunes-bibliotheek verwijderd.

Stap 4

Nu blijft het om de iPhone met iTunes te synchroniseren zodat het programma nummers van de telefoon kan verwijderen. Selecteer "Muziek" onder "Apparaten", zoek de knop "Synchroniseren" in de rechterbenedenhoek en klik erop. De geselecteerde muziekbestanden worden van de iPhone verwijderd.

Stap 5

In versies vanaf 4.2.1 kun je individuele nummers direct van mijn telefoon verwijderen. Ga hiervoor naar de afspeellijst die je nodig hebt en selecteer Bewerken in het bovenste menu. Nu heeft elke track een verwijderpictogram (baksteenbord). Door erop te klikken, ziet u de knop Verwijderen en kunt u de geselecteerde track verwijderen.

Stap 6

Om muziek van iOS 7 te verwijderen, controleert u eerst of de optie iTunes Match is ingeschakeld. Klik hiervoor in de instellingen op "iTunes & App Stores". Als de optie is ingeschakeld, kunt u geen nummers van uw apparaat verwijderen. U moet eerst de iTunes Match-optie uitschakelen. Zet hiervoor de schakelaar in de Uit-stand.

Stap 7

Ga vervolgens terug naar instellingen en selecteer de optie Muziek. Schakel Alle muziek weergeven UIT. Hiermee kunt u muziek verwijderen die aan het account van uw apparaat is gekoppeld, maar er niet rechtstreeks op staat. Muziek die niet is gedownload, kan niet worden verwijderd. Als voorzorgsmaatregel is het het beste om Thuisdeling ook te stoppen, omdat dit problemen kan veroorzaken bij het verwijderen van muziek.

Stap 8

Open de app die je gebruikt om naar muziek te luisteren. Als u het niet op het bureaublad vindt, dubbelklikt u op de Home-knop en opent u aan de rechterkant het tabblad met recente toepassingen.

Stap 9

Selecteer nu het nummer dat u wilt verwijderen. Klik hiervoor op de liedjesknop onderaan het scherm. U ziet alle nummers die naar uw apparaat zijn gedownload. Als je met je vinger over de titel van het nummer schuift, verschijnt er een rode knop Verwijderen. Als je erop klikt, wordt het nummer verwijderd.

Stap 10

U kunt nummers op iOS 7 slechts één voor één verwijderen. U kunt niet het hele album volledig verwijderen. Om ervoor te zorgen dat het album niet langer op het apparaat verschijnt, moet u alle nummers verwijderen die op uw iPhone stonden. U kunt ook geen nummers verwijderen die op uw iCloud-account staan als ze niet op het apparaat zelf zijn opgeslagen. Je kunt deze opnames van de rest onderscheiden door het iCloud-pictogram, dat zich aan de rechterkant van het nummer bevindt. Om deze functie uit te schakelen, moet je Show All Music op Off zetten in de instellingen in het muziekgedeelte.

Stap 11

Als het nummer niet wordt verwijderd, maar op het apparaat zelf wordt opgeslagen en niet in de iCloud-categorie, zijn er enkele problemen met het bestand. De eenvoudigste manier om ze op te lossen, is door het iTunes-verwijderprogramma te gebruiken. Vaak verschijnt het na het verwijderen van een nummer van het apparaat weer. Het komt voor dat de verwijderoptie helemaal niet verschijnt. Om dergelijke problemen op te lossen, gaat u terug naar de instellingen en selecteert u de optie Muziek. Alle muziek weergeven moet zijn ingeschakeld. Start vervolgens de iTunes Store, selecteer Gekocht en vervolgens Muziek. Laad de nummers die u probeerde te verwijderen opnieuw door op het cloudpictogram te klikken. Zodra het nummer opnieuw is geladen, gaat u terug naar de instellingen en zet u Show All Music op Uit. Open vervolgens je muziek-app en zoek het nummer dat je wilt verwijderen. Als u nu naar links veegt, zou de optie Verwijderen moeten verschijnen.

Stap 12

Als laatste redmiddel, als er nummers op het apparaat staan die u wilt verwijderen maar niet kunt, blijft er één manier over om ze te verwijderen door alle nummers van het apparaat te verwijderen. Open hiervoor de instellingen, selecteer de optie Algemeen en vervolgens - Gebruik. Selecteer in de lijst die wordt geopend uw muziektoepassing en klik op Bewerken. Klik nu op de knop Verwijderen die naast de regel Alle nummers verschijnt.

Stap 13

Zorg er nu voor dat het nummer niet wordt overgedragen om te synchroniseren. In dit geval verschijnt het verwijderde nummer weer op uw telefoon zodra deze weer op de computer is aangesloten.

Stap 14

Om nummers van iOS 8 te verwijderen, moet u eerst iTunes Match uitschakelen (ervan uitgaande dat u het natuurlijk gebruikt). Dit is een betaalde service voor het downloaden van nummers en soms kan het verwarrend en moeilijk zijn om te bepalen welk nummer je op je apparaat hebt opgeslagen.

Stap 15

Nadat u iTunes Match hebt uitgeschakeld, gaat u terug naar Instellingen en selecteert u de optie Muziek. Schakel Alle muziek weergeven in op Uit. Op deze manier kunt u muziek verwijderen die is gekoppeld aan uw apparaataccount, maar er niet op is opgeslagen. Open vervolgens je muziek-app. In vergelijking met iOS 7 is de taak eenvoudiger geworden: nu kun je niet alleen nummers, maar hele albums in één keer verwijderen. Om een nummer te verwijderen, selecteert u het, veegt u van rechts naar links en selecteert u de optie Verwijderen.

Stap 16

Net als in iOS 7 kun je geen nummers verwijderen die op je iCloud-account staan, maar niet op je apparaat zijn opgeslagen. Ze zijn gemarkeerd met een downloadpictogram rechts van het nummer. Om deze nummers niet in de algemene lijst te zien, schakelt u het gedeelte Alle muziek weergeven naar de optie Uit.

Stap 17

Als u een heel album in één keer wilt verwijderen, klikt u op de knop Meer onder aan het scherm en selecteert u vervolgens Albums in de lijst die verschijnt. Selecteer degene die u wilt verwijderen en schuif uw vinger er van rechts naar links over. Klik op de knop Verwijderen die verschijnt. Als ten minste één van de nummers op uw iCloud-account is opgeslagen en niet op het apparaat zelf, kunt u dat album niet verwijderen.

Stap 18

Controleer na het verwijderen van een nummer of het niet is overgebracht naar Synchronizer. In dit geval verschijnt het verwijderde nummer opnieuw op de iPhone de volgende keer dat u deze op uw computer aansluit. Schakel iCloud op uw apparaat uit om te voorkomen dat de iPhone de geselecteerde nummers opnieuw downloadt.

Aanbevolen: