Hoe De Antenne Te Verspreiden?

Inhoudsopgave:

Hoe De Antenne Te Verspreiden?
Hoe De Antenne Te Verspreiden?
Anonim

In de moderne wereld kan een persoon zich geen leven voorstellen zonder technologie. De meeste gezinnen hebben meerdere tv's tegelijk, die elk op een antenne moeten worden aangesloten. Om een film, nieuws of showprogramma op het "blauwe scherm" te kunnen bekijken, is het noodzakelijk om de antenne naar meerdere apparaten te spreiden.

Hoe de antenne te verspreiden?
Hoe de antenne te verspreiden?

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig zijn er twee hoofdopties voor het bedraden van een televisieantenne:

-Gebruik van een parallelle schakeling, ook wel "ster" genoemd;

-Gebruik een sequentieel circuit.

Stap 2

Om de antenne op de eerste manier te splitsen, koop je een speciale splitter, ook wel splitter en signaalsplitter genoemd. Hiermee verdeel je het vermogen van het tv-ingangssignaal in 2, 3 of 4 ontvangers. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat dit ook het uitgangssignaal verslechtert, d.w.z. de foto zelf. In de meeste gevallen is de signaaldaling 3,5-4,5 dB.

Stap 3

Om de antenne volgens het tweede schema te scheiden, koopt u kranen of banden. Sluit met hun hulp alle tv-kranen in serie aan. Als gevolg hiervan zou je een cascade moeten hebben. Het voordeel van deze methode is het aantal kabels, maar het televisiesignaal is ongelijk verdeeld.

Stap 4

In de meeste gevallen willen mensen twee tv's op de antenne aansluiten. In dit geval is het minimaal toegestane signaalniveau 60 dB / μV (volgens GOST 28324-89). Met een kabel van 10 meter krijg je dus gemakkelijk een acceptabel beeld op beide apparaten.

Stap 5

Als u de antenne voor 5 of meer tv's wilt spreiden, moet u extra versterkers, koppelingen en gecombineerde crossover-circuits inslaan. Raadpleeg in dat geval een specialist die het signaalniveau aan de in- en uitgang kan berekenen en meten.

Aanbevolen: