Een Nummer Terugzetten Op Een Simkaart

Inhoudsopgave:

Een Nummer Terugzetten Op Een Simkaart
Een Nummer Terugzetten Op Een Simkaart

Video: Een Nummer Terugzetten Op Een Simkaart

Video: Een Nummer Terugzetten Op Een Simkaart
Video: Android contact recovery after factory reset | Sim se delete number kaise nikale 2024, Mei
Anonim

Bij verlies of diefstal van uw telefoon moet u niet alleen afstand doen van de telefoon, maar ook van uw simkaart. Het is duidelijk dat het telefoonboek daarna niet kan worden geretourneerd als u er geen reservekopie van heeft gemaakt. Maar het is heel goed mogelijk om het nummer zelf niet te verliezen, of er staat zelfs geen geld op de rekening. Hiervoor is één telefoontje voldoende.

Een nummer terugzetten op een simkaart
Een nummer terugzetten op een simkaart

instructies:

Stap 1

Bel zo snel mogelijk de ondersteuningsservice van uw provider vanaf een andere telefoon. Hoe eerder u dit doet, hoe kleiner de kans dat de ontvoerders tijd hebben om geld van de simkaartrekening uit te geven. Het is vooral belangrijk om je te haasten in het geval dat je een postpaid-tarief hebt of je telefoon kwijtraakt in het buitenland, omdat degenen die het apparaat in bezit nemen, je in een aanzienlijke schuld kunnen brengen. Hoewel het erg duur is om een ondersteuningsdienst in roaming te bellen, kunnen de kosten nog steeds vele malen lager zijn dan de aldus vermeden verliezen. Het aantal klantenondersteuningsdiensten voor de belangrijkste Russische operatoren is als volgt:

MTS-0890, 8 800 333 0890;

Beeline- 0611, (495) 974-8888;

Megafoon - 0500, 8 800 33 0500;

Skylink - 000, (495) 973-73-73.

Stap 2

Oproepen naar verkorte nummers kunnen alleen worden gedaan binnen het netwerk van de betreffende operator en zijn gratis in de thuisregio. U kunt gratis 800-code bellen vanaf elke bekabelde of mobiele telefoon in elke stad van de Russische Federatie. Een oproep naar een nummer met code 495 wordt op dezelfde manier in rekening gebracht als een oproep naar een willekeurig stadsnummer in Moskou. Bij roaming moet je in alle drie de gevallen betalen voor het gesprek.

Stap 3

Als u belt vanaf een vaste telefoon, schakelt u deze over naar de toonmodus. Volg de aanwijzingen van de automatische informant en druk op de toetsen totdat u in de verbindingsmodus met de adviseur komt. Wacht op zijn antwoord en meld dat je telefoon gestolen of verloren is en dat je je simkaart wilt blokkeren. Vertel hem het nummer en uw paspoortgegevens. Na ontvangst van deze informatie zal de consulent de kaart blokkeren en u vertellen in welk kantoor u een nieuwe kunt krijgen. Het wordt meestal gratis verstrekt.

Stap 4

Als u aan het roamen bent, haast u dan niet om eerder dan gepland een retourticket te nemen om een nieuwe simkaart in uw woonplaats te krijgen. Ze wacht zo lang als nodig is op je op kantoor.

Stap 5

Nadat je een nieuwe kaart hebt ontvangen en ervoor hebt gezorgd dat deze werkt in de nieuwe telefoon, zoek je het pakket van het gestolen apparaat thuis op, als het het heeft overleefd. Het bevat het serienummer van het apparaat - de zogenaamde IMEI. Neem contact op met de politie en geef het telefoonmodel, het nummer en het IMEI-nummer door, als je er een hebt. Zorg ervoor dat u zegt dat u de simkaart hebt hersteld en dat de oude niet meer werkt. De kans dat de telefoon wordt gevonden is relatief klein, maar hij bestaat, en daarom mag deze mogelijkheid niet worden verwaarloosd.

Aanbevolen: