Hoe U Een Algemene Reset Van Uw Telefoon Uitvoert

Inhoudsopgave:

Hoe U Een Algemene Reset Van Uw Telefoon Uitvoert
Hoe U Een Algemene Reset Van Uw Telefoon Uitvoert

Video: Hoe U Een Algemene Reset Van Uw Telefoon Uitvoert

Video: Hoe U Een Algemene Reset Van Uw Telefoon Uitvoert
Video: How To Factory Reset Android Phone 2021 2024, April
Anonim

Bij aanschaf van een gebruikte smartphone is het handig om in verband hiermee een zogenaamde algemene reset uit te voeren. Dit voorkomt storingen in de werking die worden veroorzaakt door schadelijke software waarmee de vorige eigenaar de telefoon per ongeluk zou kunnen infecteren.

Hoe u een algemene reset van uw telefoon uitvoert
Hoe u een algemene reset van uw telefoon uitvoert

instructies:

Stap 1

Als het apparaat dat u hebt gekocht niet kan starten zonder een simkaart, installeer het dan erin.

Stap 2

Zet je telefoon aan. Laad de batterij volledig op. Onthoud dat als het tijdens een masterreset onverwacht wordt uitgeschakeld vanwege een bijna lege batterij, het bijna permanent kan worden beschadigd. Alleen een medewerker van een reparatiebedrijf die een speciale programmeur heeft, kan zo'n telefoon weer aan het werk zetten.

Stap 3

Zorg ervoor dat het apparaat geen gegevens bevat die u of de vorige eigenaar nodig had. Als dergelijke gegevens beschikbaar zijn, maak dan op welke manier dan ook een reservekopie, bijvoorbeeld door deze via een kabel naar een pc of via Bluetooth naar een andere telefoon over te brengen. Die gegevens die eigendom zijn van de eigenaar van de telefoon, en niet van jou, nadat ze zonder mankeren naar hem zijn overgedragen, worden vervolgens verwijderd van alle providers en apparaten die van jou zijn.

Stap 4

Houd er rekening mee dat na een volledige reset alle toepassingen van derden die niet in de firmware zijn opgenomen, van de telefoon kunnen verdwijnen. De enige uitzonderingen zijn degenen die niet in het geheugen van het apparaat zijn geïnstalleerd, maar op de geheugenkaart, en zelfs dan niet altijd.

Stap 5

Ga naar de site, waarvan het adres aan het einde van het artikel staat. Selecteer eerst de fabrikant van uw telefoon of het platform waarop deze erop draait, en vervolgens - het specifieke model van het apparaat.

Stap 6

Voor sommige telefoons zijn er twee manieren om een harde reset uit te voeren. De ene neemt, samen met een terugkeer naar de fabrieksinstellingen, het formatteren van het ingebouwde flashgeheugen over (behalve het gedeelte waar de firmware is opgeslagen), en de andere niet. Kies degene die bij je past. Houd er rekening mee dat als het ingebouwde geheugen niet wordt geformatteerd, er virussen in het apparaat kunnen achterblijven.

Stap 7

Probeer tijdens het formatteren de telefoon niet uit te schakelen, druk op geen enkele toets, koppel de oplader niet los en verwijder de batterij niet. Wacht even.

Stap 8

Noteer na het uitvoeren van een algemene reset de benodigde gegevens in de telefoon (bijvoorbeeld contacten), configureer de thema's, profiel, installeer de gewenste applicaties (het beste van alles - gratis).

Aanbevolen: