Telecomoperator Yota: Dekkingsgebied, Tarieven, Voor- En Nadelen

Inhoudsopgave:

Telecomoperator Yota: Dekkingsgebied, Tarieven, Voor- En Nadelen
Telecomoperator Yota: Dekkingsgebied, Tarieven, Voor- En Nadelen

Video: Telecomoperator Yota: Dekkingsgebied, Tarieven, Voor- En Nadelen

Video: Telecomoperator Yota: Dekkingsgebied, Tarieven, Voor- En Nadelen
Video: Обновление новой модели 3 | Тесла Модель 3 2021 года 2024, Maart
Anonim

Een andere speler, Yota, is toegetreden tot de top drie van federale mobiele operators in Rusland (Beeline, MTS en Megafon). Toegegeven, het zou te ver voeren om het een volwaardige mobiele operator te noemen. Dit is een zogenaamde virtuele operator die gebruik maakt van de middelen van het Megafon-netwerk.

Nieuwe federale telecomoperator Yota
Nieuwe federale telecomoperator Yota

Het merk Yota is eigendom van Scartel LLC, dat op zijn beurt een dochteronderneming is van Megafon OJSC. Iota biedt mobiele diensten aan op de GSM- en 3G/4G-netwerken van Megafon.

Dekkingsgebied van de mobiele operator Yota

De nieuwe federale operator is tot dusver begonnen zijn diensten alleen aan te bieden in Moskou, de regio Moskou, St. Petersburg en de regio Leningrad, en dan nog slechts in beperkte mate. In de nabije toekomst zou Yota in elke Russische regio gelanceerd moeten worden.

Yota voordelen

De nieuwe operator belooft zijn abonnees onbeperkt internet voor smartphones, sms, gratis bellen naar andere Yota-gebruikers, 300 gratis belminuten naar nummers van andere Russische operators, evenals roaming-vrije ruimte in heel Rusland. Tot nu toe biedt de nieuwe operator slechts één tarief. De maandelijkse onderhoudskosten voor dit tarief bedragen 750 roebel. Later verschijnen echter andere tarieven.

Nadelen van Yota

Yota's tarief was niet zonder een vlieg in de zalf. Dus volledig onbeperkt internet "Iota" kan niet worden gebeld. De operator merkt op dat het tarief uitsluitend bedoeld is voor gebruik op smartphones, mobiele telefoons, tablets. Het gebruik van Yota-simkaarten op andere apparaten (waaronder routers, modems, desktopcomputers en laptops) is niet toegestaan.

De "verrassingen" eindigen daar echter niet. Het tarief is bedoeld voor gebruik in relatie tot één simkaart op één toestel. Het gebruik van een kaart die in de telefoon is gestoken om de mogelijkheid te bieden van extra gebruik van communicatie vanaf andere apparaten is niet toegestaan (we hebben het met name over het distribueren van internet via een draadloos kanaal).

Als deze beperkingen worden geschonden, verlaagt de operator de internetsnelheid tot 32 kilobits per seconde. Daarnaast zal Yota de snelheid ook beperken tot 32 kilobits voor services die netwerkbronnen gebruiken om toegang te krijgen tot torrents en een groot bestand te downloaden. Het blijkt dat het downloaden van torrents met dit tarief behoorlijk problematisch zal zijn.

Yota-servicecentrum en persoonlijk account

Om het comfort en een optimale prijs te verhogen, verliet de exploitant de traditionele verkoopkanalen. U kunt een Yota-simkaart zowel via de website van de operator als via een speciale mobiele applicatie bestellen en per koerier of op het punt van uitgifte ontvangen. Hun adres staat vermeld in de mobiele app.

Het bedrijf koos voor online service en stapte af van het traditionele contactcenter. Abonnees worden ondersteund via een chat op de website of in een mobiele applicatie. Services zullen ook volledig via de app worden beheerd.

Aanbevolen: