Hoe Kies Je Een Cd-speler?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Cd-speler?
Hoe Kies Je Een Cd-speler?

Video: Hoe Kies Je Een Cd-speler?

Video: Hoe Kies Je Een Cd-speler?
Video: BEGINNER'S GUIDE - CD PLAYERS FOR ALL. THEY AIN'T DEAD YET! HERE'S WHY YOU SHOULD BUY A NEW ONE 2024, Mei
Anonim

Met de komst van audioapparatuur die het populaire MP3-formaat kan afspelen, verloren cd-spelers terrein op de markt. Na verloop van tijd werd echter duidelijk dat de geluidskwaliteit van muziek opgenomen in het MP3-formaat niet van hoge kwaliteit was, en er was weer vraag naar gewone cd-spelers.

Hoe kies je een cd-speler?
Hoe kies je een cd-speler?

instructies:

Stap 1

Als je een goede cd-speler wilt, zoek dan naar apparatuur die alleen audio-cd's afspeelt. Nadat hij in de schappen van een elektronicawinkel een speler heeft ontmoet die geen ondersteuning biedt voor het lezen van schijven in MP3, WMA en andere formaten die een gecomprimeerde audiostream opslaan, zal een onervaren koper alleen maar verbijsterd zijn handen in de lucht steken en klagen over de hoge prijs van dergelijke naar zijn mening een nutteloos apparaat. Maar voor iemand die het probleem op zijn minst een beetje begrijpt, zal het een teken zijn dat hij hoogwaardige apparatuur voor zich heeft.

Stap 2

Bovendien moet u begrijpen dat elke complicatie in het ontwerp onvermijdelijk de kwaliteit van het analoge pad zal beïnvloeden. Dus als je een twee-in-een apparaat wilt (bijvoorbeeld met de mogelijkheid om dvd-schijven af te spelen), maar met goed geluid, dan ben je geld aan het verspillen - de geluidskwaliteit van gewone schijven zal te laag zijn.

Stap 3

Een goede platenspeler moet zeker in staat zijn om het signaal te verwerken en met zo min mogelijk fouten om te zetten in geluid. Dit wordt bereikt door het gebruik van een 24-bit DAC. De aanwezigheid van deze parameter in de kenmerken van het apparaat zal zeker pleiten voor de keuze van deze specifieke techniek.

Stap 4

Om de kosten van toch al vrij dure producten te verlagen, brengen fabrikanten van cd-spelers sommige modellen uit zonder afstandsbediening. Voor veel consumenten is de aanwezigheid van dit hulpapparaat echter een van de belangrijke criteria bij de keuze van technologie. Zorg er dus voor dat het apparaat was uitgerust met een afstandsbediening, of nog beter, als het een display heeft.

Stap 5

Een goede moderne draaitafel is ondenkbaar zonder coaxiale en optische aansluitingen, die zowel reproductie van geluid van de draaitafel mogelijk maken als opnemen met behulp van hulpapparatuur zonder vervorming. Let daarom op de aanwezigheid van digitale interface-connectoren op het apparaat.

Aanbevolen: