Hoe Pm Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Pm Te Vullen
Hoe Pm Te Vullen

Video: Hoe Pm Te Vullen

Video: Hoe Pm Te Vullen
Video: Cv-ketel bijvullen 2024, Mei
Anonim

Een situatie waarin een storing in een mobiele telefoon optreedt, dwingt de eigenaar meestal om hulp te zoeken bij een servicecentrum of om een mogelijkheid te zoeken om het probleem zelf op te lossen. In veel gevallen is de enige uitweg om de telefoon te herschrijven - dat wil zeggen, om de gegevens die in het geheugen zijn opgeslagen (permanent geheugen) te wijzigen.

Hoe pm te vullen
Hoe pm te vullen

Noodzakelijk

  • - datakabel;
  • - speciale programma's.

instructies:

Stap 1

Heel vaak worden telefoonstoringen niet geassocieerd met hardwarestoringen, maar met problemen in de firmware. Firmware in een mobiele telefoon wordt opgevat als het hele complex van zijn software, inclusief hardware-instellingen. De firmware voor elke telefoon is uniek, dus ze zijn meestal niet uitwisselbaar. Hoewel het in sommige gevallen mogelijk is - het is bijvoorbeeld mogelijk om de firmware van de 6250 op de Nokia 6210 te installeren, uiteindelijk krijgt de gebruiker alle mogelijkheden. Door de firmware te wijzigen naar een nieuwere versie, kan de telefoon niet alleen crashen, maar krijgt hij ook een verbeterd ontwerp en een aantal nieuwe functies.

Stap 2

Permanent geheugen (PM) is een gebied van flashgeheugen. Met gewone firmware wordt het permanente geheugen niet beïnvloed, omdat het informatie bevat die belangrijk is voor de werking van de telefoon, bijvoorbeeld energie-instellingen voor de knooppunten van het apparaat, kalibratie van het radiopad, beschermende blokken, enz. Elke dergelijke eenheid heeft zijn eigen naam, bijvoorbeeld eenheid 1 - kalibratie van het radiopad, 308 - veiligheidscertificaten.

Stap 3

Gebruik gespecialiseerde programma's die zijn ontworpen voor het model van uw telefoon om PM te lezen en in te vullen. Nokia-telefoons vereisen bijvoorbeeld dat JAF PM-bestanden leest en schrijft naar de telefoon. Voor telefoons van andere merken kun je ook de bijbehorende programma's vinden. Het wordt aanbevolen om de vereiste software te downloaden van de website van de fabrikant.

Stap 4

Bij het knipperen maakt de telefoon verbinding met de computer met een datakabel. Houd er rekening mee dat sommige telefoons, zoals Samsung, een speciale firmwarekabel nodig hebben.

Stap 5

Voordat u aan het werk gaat, moet u al het geheugen volledig kopiëren, zodat u de oorspronkelijke staat van de telefoon kunt herstellen in geval van foutieve acties. Het firmwareproces zelf wordt uitgevoerd op de uitgeschakelde telefoon met een opgeladen batterij. Je moet werken op een computer met een ononderbroken stroomvoorziening of op een laptop met een opgeladen batterij. Elke stroomstoring tijdens het knipperen kan de telefoon onbruikbaar maken.

Aanbevolen: