Hoe Kies Je Een Moderne Tv

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Moderne Tv
Hoe Kies Je Een Moderne Tv

Video: Hoe Kies Je Een Moderne Tv

Video: Hoe Kies Je Een Moderne Tv
Video: The TV Buying Guide 2021 - What You Need to Know! | The Tech Chap 2024, April
Anonim

Hoe moeilijk is het voor een moderne persoon geworden om te leven met de opkomst en implementatie van steeds meer nieuwe technologieën die zijn ontworpen om zijn eigen leven te vereenvoudigen. Zelfs 50 jaar geleden was de keuze voor een tv-toestel voor de gemiddelde consument beperkt tot een kleur- en zwart-witmodel, wat van het moderne assortiment niet gezegd kan worden. Een onvoorbereide koper heeft veel vragen over een reeks functies, kwaliteit, parameters, enz., waardoor de aankoop van apparatuur een week of twee kan worden uitgesteld.

Hoe kies je een moderne tv
Hoe kies je een moderne tv

Noodzakelijk

Computer met internetverbinding, elektronicacatalogus

instructies:

Stap 1

Tegenwoordig kiezen de meeste consumenten voor lcd-tv's om te kunnen genieten van gedetailleerde beelden van hoge kwaliteit. Stop uw keuze op LCD-modellen en u.

Stap 2

Een van de belangrijke kenmerken waarmee je een tv moet gaan kiezen, is de diagonaal, die wordt gemeten in inches (1 inch = 2,54 cm). Houd in dit geval rekening met de afmetingen van de kamer, wand of kast waar deze komt te staan. Hoe groter de ruimte, hoe groter de diagonaal, en dus omgekeerd. Kies voor de keuken bijvoorbeeld een tv met een diagonaal van maximaal 19 inch en voor de woonkamer kun je 40 of meer kiezen.

Stap 3

Let op de schermresolutie afhankelijk van de diagonaal. Kies geen FullHD-resolutie (1920 x 1080 pixels) voor kleine modellen, want op zo'n tv zal het menselijk oog het verschil tussen 1024x768 en 1920x1080 pixels niet opmerken. Aan de andere kant vereist een model met een grote diagonaal een hoge resolutie, vooral bij het bekijken van Blu-ray-schijven of video van hoge kwaliteit.

Stap 4

Om altijd en overal te kunnen genieten van uw favoriete tv-zenders, controleert u uw kijkhoek. Het toont het waarschijnlijke percentage beeldvervorming vanuit het midden van het scherm. De optimale waarde van deze indicator is 175-178 graden.

Stap 5

De scherpte van het beeld wordt beïnvloed door contrast, dat de helderheid van een deel van het beeld weergeeft in relatie tot andere. Kijk naar deze parameter in het tv-paspoort, waar de waarde van dit kenmerk wordt uitgedrukt in de vorm van 800: 1, wat aangeeft dat de donkere delen van het beeld op het scherm 800 keer een contrast hebben met de lichte delen. Hoe hoger deze verhouding, hoe beter het beeld. Als we het over helderheid hebben, is 450 cd/m2 voldoende.

Stap 6

Houd er bij het controleren van de beeldkwaliteit rekening mee dat in een winkel het beeld van het ene model helderder kan lijken dan het beeld op een andere TV vanwege de fabrieksinstellingen. Dat wil zeggen, het betekent niet noodzakelijk dat de ene tv beter is dan de andere. Vraag een verkoopassistent om de instellingen te wijzigen om te zien of de tv echt is.

Stap 7

Besteed niet minder aandacht aan de geluidsparameters. Test bij het kopen van een tv de luidsprekers om ze te testen op geluidsvervorming. Op maximaal volume mogen ze natuurlijk niet rammelen.

Stap 8

De meeste moderne modellen zijn uitgerust met Surround-luidsprekers die een surround-geluidseffect creëren. Hierdoor krijg je de indruk dat je niet thuis bent, maar bij een gratis vertoning in de bioscoop. Dit effect is vooral handig voor een grote kamer.

Stap 9

Het kijken naar standaardzenders kan snel saai worden. Controleer, of liever bij de verkoopadviseur, de mogelijkheid om een camcorder, Blu-ray-speler, gameconsole aan te sluiten. Mogelijk hebt u zelfs een ingang nodig voor een oude VHS-bandrecorder. Ook is het niet overbodig om een USB-ingang voor een flashstation te hebben.

Stap 10

Als je thuis een router hebt die wifi distribueert, kijk dan eens naar smart-tv's die, naast alle bovenstaande functies, toegang hebben tot internet om videopagina's te bekijken, naar audiobestanden te luisteren.

Aanbevolen: