Hoe U Uw Flitser Instelt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Flitser Instelt
Hoe U Uw Flitser Instelt

Video: Hoe U Uw Flitser Instelt

Video: Hoe U Uw Flitser Instelt
Video: How to make brake lines (SAE and DIN) flaring and bending CuNiFer and Copper. 2024, April
Anonim

Zonder flitser kan men zich niet volledig bezighouden met fotografie en echt hoogwaardige foto's maken - werken met een flitser heeft veel subtiliteiten en eigenaardigheden, en professionele fotografen beheersen deze kunst vloeiend. In sommige gevallen wordt de fotograaf tijdens het fotograferen geconfronteerd met de noodzaak om zijn camera en een externe flitser te synchroniseren, zodat de flitser van de camera wordt bestuurd. In dit artikel laten we u zien hoe u de synchronisatie van een externe flitser en de interne flitser van uw camera instelt met Nikon camera's en flitsers als voorbeeld.

Hoe u uw flitser instelt
Hoe u uw flitser instelt

instructies:

Stap 1

U wilt dat de externe flitser reageert op de ingebouwde flitser. Open het cameramenu en ga naar het gedeelte "Aangepaste instellingenmenu".

Stap 2

Selecteer de subsectie "Bracketing / Flash" en klik in het menu dat wordt geopend op het item "Ingebouwde flitser", selecteer de ingebouwde flitser.

Stap 3

Nadat u de instellingen van de ingebouwde flitser hebt ingevoerd, opent u de "Commandermodus" om de bedieningsmodus te openen en configureert u de flitser voor gebruik door de groep (A) en het werkkanaal in te stellen dat overeenkomt met het kanaal van de externe flitser. Als u bijvoorbeeld een externe Nikon Speedlight SB-600 gebruikt, is uw werkkanaal het derde kanaal.

Stap 4

Pas de externe flitser direct aan - houd de knoppen "-" en "zoom" tegelijkertijd ingedrukt. Het instellingenmenu wordt geopend.

Stap 5

Blader door de menu-items met de + en - knoppen en druk op het item "Uit", dat vergezeld gaat van een zigzagpijl. Stel daarna met de knop "Modus" de modus "Aan" in.

Stap 6

Hiermee heb je het draadloze contact tussen de flitser en je camera ingeschakeld. Om het menu te verlaten, houdt u de "zoom"- en "-"-toetsen opnieuw ingedrukt of schakelt u de flitser uit en vervolgens weer in.

Stap 7

Alle instellingen zijn gemaakt - nu is uw flitser gesynchroniseerd met de camera en moet informatie over het werkkanaal en groep A op het display verschijnen. Vanaf dit moment kunt u foto's maken.

Aanbevolen: