Wat Is Een Soundbar?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Soundbar?
Wat Is Een Soundbar?

Video: Wat Is Een Soundbar?

Video: Wat Is Een Soundbar?
Video: Should You Buy A Soundbar? 2024, Mei
Anonim

Velen van ons hebben advertenties gezien voor een apparaat dat fabrikanten een "soundbar" of soundbar noemen. Qua uiterlijk lijkt het op een soort lange audiospeaker. Wat is een soundbar eigenlijk en waar dient hij voor?

Wat is een soundbar?
Wat is een soundbar?

instructies:

Stap 1

Vertaald uit het Engels betekent de soundbar "soundbar". Dat wil zeggen, de tweede naam, de soundbar, is in wezen een letterlijke vertaling. Een soundbar is niet zomaar een audiospeaker, maar een heel speakersysteem dat een volwaardig 5.1 home cinema-systeem kan vervangen in een kleine ruimte van maximaal 18 m².

Stap 2

De soundbar is een zuil met daarin geïnstalleerde speakers. Ze zijn klein, maar krachtig genoeg om een kleine ruimte tot 18 m² te pompen. De fabrikant heeft de kenmerken zorgvuldig berekend en de luidsprekers op elkaar afgestemd, in de juiste hoek gericht. Daarom is het installeren van een soundbar zoveel eenvoudiger dan het installeren van een thuisbioscoopsysteem met echte luidsprekers. Het correct plaatsen van alle vijf de speakers en een subwoofer is een uitdaging voor echte professionals. En de soundbar is eenvoudig te installeren: onder de tv of erboven. Volgens de eigenaren van dit apparaat is de meest comfortabele luisterruimte op 5 meter afstand, waar de bank het vaakst staat.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Moderne soundbars zijn uitgerust met een draadloze subwoofer, die een rijke bas toevoegt aan de surround sound. Het is niet nodig om hem in de buurt van de soundbar te installeren. De enige regel voor het bepalen van de plaats van deze grote kolom is als volgt. Herschik het totdat je in de hoofdluisterpositie, op de bank, een goede bas hoort, geen boem.

Aanbevolen: