Nieuw Platform "5x5": Presentatie Van Intel-producten

Nieuw Platform "5x5": Presentatie Van Intel-producten
Nieuw Platform "5x5": Presentatie Van Intel-producten

Video: Nieuw Platform "5x5": Presentatie Van Intel-producten

Video: Nieuw Platform
Video: Sapphire Launches 5x5 Board with Ryzen™ Embedded V1000 2024, April
Anonim

Met de komst van laptops wordt het voor systeemcomputers steeds moeilijker om een aantrekkelijk product te blijven voor de consument. Systeemcomputers moeten kleiner en gebruiksvriendelijker worden om hun rechtmatige plaats op de verkoopmarkt te behouden.

Nieuw platform "5x5": presentatie van Intel-producten
Nieuw platform "5x5": presentatie van Intel-producten

Intel werkt eraan om de prestaties van systeemcomputers in deze richting te veranderen. Nog niet zo lang geleden liet ze het grote publiek kennismaken met haar nieuwe product - de personal computer "5x5", een compact platform dat werkt volgens revolutionaire principes.

Het grootste probleem bij het maken van een personal computer is de implementatie van een combinatie van een hoog processorvermogen met miniatuurafmetingen van het vervaardigde product.

De makers van het 5x5-platform hebben ingenieus gehandeld: ze maakten hun creatie kleiner dan Mini-ITX-computers, maar lieten tegelijkertijd de mogelijkheid open om een stationaire krachtige processor op het platform aan te sluiten, die altijd kan worden vervangen. Onderschat het innovatieve potentieel van deze stap door nieuwe computerfabrikanten niet. Tot nu toe had elke computer, zelfs de kleinste, zo'n logisch apparaat dat volledig was geïntegreerd in het werkende systeem van de computer.

Daarom was het in dergelijke computers onmogelijk om de vulling radicaal te vervangen. Het was alleen mogelijk om de volgorde van de schijven te wijzigen en de hoeveelheid RAM enigszins te vergroten. Daarom, toen zo'n computer het verouderingsproces doormaakte, kon er niets aan worden gedaan. Tegelijkertijd heeft geen enkel apparaat dat tot nu toe is gemaakt Mini-ITX overtroffen in zijn compactheid. Bij het uitvinden en uitbrengen van zijn producten vertrouwde Intel erop dat de consumenten van hun producten geen directe gebruikers van computers zouden zijn, maar OEM's.

Het management van Intel is vooral geïnteresseerd in de aandacht van bedrijven als Dell en HP voor hun nieuwe product. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze bedrijven dergelijke interesse tonen. Dat is de reden waarom kenners van computertechnologie redelijkerwijs kunnen verwachten dat ze binnenkort de mogelijkheid zullen hebben om miniatuur HP-producten aan te schaffen, die onafhankelijk een oneindig aantal keren kunnen worden verbeterd, ik een of ander onderdeel van de interne structuur van computers.

Aanbevolen: