Wat Is Een Nettop?

Wat Is Een Nettop?
Wat Is Een Nettop?

Video: Wat Is Een Nettop?

Video: Wat Is Een Nettop?
Video: Pipo X8 Windows TV box/ nettop with a display [english] 2024, April
Anonim

In onze winkels kun je zoveel verschillende gadgets vinden dat je misschien gewoon geen tijd hebt om zelfs hun namen te onthouden, niet om elk type te proberen. Ik moet zeggen dat nettops voor thuis naar mijn mening niet vaak worden gekocht, dus ik vermoed dat niet iedereen weet wat het is.

Wat is een nettop?
Wat is een nettop?

Het woord nettop betekent een kleine computer die voornamelijk is ontworpen voor werk en amusement op het netwerk (zowel lokaal als wereldwijd). De term "nettop" zelf is slechts een samengesteld woord van "InterNET" en "deskTOP".

De meeste nettops zien eruit als een kleine doos, waarvan de grootte kan variëren, maar gemiddeld kun je je concentreren op de volgende cijfers: lengte ongeveer 20-25 cm, breedte ongeveer 15-20 cm, dikte iets meer dan een standaard harde schijf voor een computer. Dit betekent dat de nettop handig is voor thuisgebruikers die ruimte op hun bureau willen besparen. Bovendien hebben veel moderne monitoren een zogenaamde VESA-montage aan de achterkant, waarop een nettop kan worden bevestigd. Als je deze kleine computer niet op een monitor wilt monteren, kan hij op een speciale standaard op tafel worden geplaatst en neemt hij ook nog eens heel weinig ruimte in beslag.

Vanuit het oogpunt van de mogelijkheden van het vullen van de nettop, kan worden opgemerkt dat een dergelijke computer niet alleen geschikt is voor managers die werken met kantoorprogramma's, databases, zoeken naar informatie op internet, maar ook voor die thuisgebruikers die films wilt kijken, niet veeleisende games wilt spelen.

Wat is een nettop?
Wat is een nettop?

Dit wil niet zeggen dat moderne nettops erg zwakke computers zijn. In duurdere nettop-modellen vind je moderne processors van Intel (i3-i7), grote harde schijven en een grote hoeveelheid RAM. Toen dit soort computers verscheen, werden ze beschouwd als kleine, om zo te zeggen, vereenvoudigde, "afgesneden" gewone computers met een laag vermogen. Maar elke keer dat, naarmate de technologie zich ontwikkelt, het verschil tussen nettops en stationaire computers wordt gewist, is het enige dat om ruimte te besparen in de nettop-fabrikanten praktisch geen cd-station wordt geplaatst.

Aanbevolen: