Verwarmde Spiegels Aansluiten Op Een VAZ

Inhoudsopgave:

Verwarmde Spiegels Aansluiten Op Een VAZ
Verwarmde Spiegels Aansluiten Op Een VAZ

Video: Verwarmde Spiegels Aansluiten Op Een VAZ

Video: Verwarmde Spiegels Aansluiten Op Een VAZ
Video: ВАЗ 2110,11,12 ПОДКЛЮЧЕНИЕ БОКОВЫХ ЗЕРКАЛ ОТ ПРИОРЫ ВАЗ 2170 2024, April
Anonim

Een van de grootste problemen van automobilisten is het probleem van het bevriezen van glas en spiegels in de winter. Als gevolg hiervan kunnen ze niet worden gebruikt voor het beoogde doel, wat ongelukken kan veroorzaken. Deze situatie kan worden opgelost door verwarmde spiegels op de VAZ aan te sluiten.

Verwarmde spiegels aansluiten op een VAZ
Verwarmde spiegels aansluiten op een VAZ

instructies:

Stap 1

Verwijder de voorportierbekleding en dorpels zodat ze de geleiding van de elektrische bedrading voor de verwarmde spiegels niet hinderen. Bereid alle benodigde items voor: schroevendraaiers, draden, verwarmingselement, enz.

Stap 2

Begin met het verwijderen van de OEM-spiegels. Onthoud dat dit een zeer delicate klus is, die zelfs ervaren reparateurs soms niet aankunnen, omdat het spiegelelement heel gemakkelijk afbrokkelt en breekt. Koop daarom vooraf nieuwe vervangende spiegelelementen.

Stap 3

Bescherm uw handen tegen snijwonden met handschoenen. Demonteer de bedieningshendel en draai de parkers los waarmee de sierlijsten zijn bevestigd. Wrik met een platte schroevendraaier voorzichtig het spiegelelement los. Om jezelf te beschermen tegen mogelijke fragmenten, lijm je de spiegel met brede tape.

Stap 4

Verwijder het spiegelscharnier van het lichaam met een schroevendraaier. Om het los te maken, moet je een lus van touw of riem maken. Het scharnier wordt over het scharnier gegooid, trek het dan krachtig naar u toe terwijl u het spiegellichaam vasthoudt, anders kunt u het per ongeluk afscheuren.

Stap 5

Bereid het vereiste aantal draden voor om verwarmde spiegels aan te sluiten. Je hebt vier draden nodig voor de rechter en linker spiegels en twee draden voor aarde. Trek de draden in de gleuf van de spiegelveerhendel en sluit de contactelementen aan. Monteer het spiegelelement. Om het te repareren, moet u lichtjes op het centrale gebied drukken tot een karakteristieke klik.

Stap 6

Installeer nieuwe spiegels en leid de aangesloten draden door de VAZ-deuren. Verwijder de minpool van de accu, schroef het veiligheidsblok los en sluit de draden aan, die ook op de knop lopen voor het inschakelen van de verwarmde achterruiten. Controleer de werking van het apparaat en breng tot slot het auto-interieur op orde.

Aanbevolen: