Wat Zijn Chipsets

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Chipsets
Wat Zijn Chipsets
Anonim

Chipset (chipset) - een set microschakelingen die in een enkele structuur zijn geassembleerd om bepaalde functies uit te voeren. Chipsets zijn te vinden in bijna elk modern elektronisch apparaat, zoals camera's, mobiele telefoons en computers.

Wat zijn chipsets
Wat zijn chipsets

instructies:

Stap 1

In moderne computers zijn chipsets op het moederbord geïnstalleerd. Deze microschakelingen zorgen voor communicatie tussen verschillende elementen van de pc-infrastructuur: de centrale processor, RAM en permanent geheugen, I/O-apparaten, enzovoort. De eerste chipsets verschenen in het midden van de jaren 80 van de twintigste eeuw en werden precies gebruikt om een seriële personal computer te maken.

Stap 2

De chipset van een moderne computer is een combinatie van twee hoofdmicrocircuits, die elk verantwoordelijk zijn voor het verwerken van informatie van bepaalde apparaten. De geheugencontroller (noordbrug) is ontworpen om een verbinding te maken tussen de centrale processor en RAM-modules. Soms is deze chip onderdeel van de centrale processor en niet in een aparte unit geïnstalleerd.

Stap 3

De I/O-controller (south bridge) zorgt ervoor dat de centrale processor kan samenwerken met de rest van de computer, zoals PCI-kaarten, harde schijven, USB-apparaten, enzovoort. Momenteel worden chipsets enorm verbeterd. Dit komt doordat elke fabrikant van de centrale verwerkingseenheid ernaar streeft zijn eigen chip met een bepaalde set functies te ontwikkelen.

Stap 4

Gigantische CPU-fabrikanten (AMD en Intel) brengen voortdurend testversies van chipsets uit, die worden gedistribueerd naar toonaangevende moederbordbedrijven. Als het nieuwe chipsetmodel succesvol blijkt te zijn, worden met deze chips nieuwe moederborden gemaakt.

Stap 5

We mogen niet vergeten dat chipsets in veel apparaten worden gebruikt. Alle moderne tv's, netwerkapparaten, smartphones en andere communicatieapparaten zijn uitgerust met verschillende soorten chipsets.

Aanbevolen: