Hoe Vind Je Een Radio

Inhoudsopgave:

Hoe Vind Je Een Radio
Hoe Vind Je Een Radio

Video: Hoe Vind Je Een Radio

Video: Hoe Vind Je Een Radio
Video: Hoe komt mijn liedje op de radio? | Hoe Dan?! #5 | NPO 3FM 2024, Mei
Anonim

Vaak wil je naar muziek luisteren of het laatste nieuws horen, maar is er geen muziek-cd of tv bij de hand. Problemen met multimedia zijn eenvoudig op te lossen - in dit geval moet u een radio vinden. Hiervoor is elke computer met internettoegang vereist.

Hoe vind je een radio
Hoe vind je een radio

Noodzakelijk

  • - computer of laptop;
  • - het internet;
  • - koptelefoon of luidsprekers.

instructies:

Stap 1

Om een radio te vinden, heb je alleen een internetverbinding nodig. Er zijn veel online radiostations op internet die online uitzenden, dat wil zeggen, om naar een nummer te luisteren, hoeft u geen golf te "vangen" of een radio-ontvanger aan te schaffen. Betreed het wereldwijde netwerk en vind zelf online radio of maak gebruik van de diensten van sites die een lijst met radiostations hebben samengesteld en op onderwerp hebben ingedeeld. De tweede methode verdient de voorkeur, omdat in het eerste geval de zoekmachine een resultaat kan opleveren dat de gebruiker niet bevredigt.

Stap 2

Om de zoekopdracht te starten, voert u de zoekopdracht "online radiogids", "hoe een radio te vinden" of iets dergelijks in de regel van de zoekmachine in. De gegenereerde lijst met links, die het systeem aan de gebruiker zal verstrekken, zal sites bevatten die het meest geschikt zijn voor de ingevoerde trefwoorden. Vervolgens moet u zelfstandig de site kiezen die u wilt bekijken.

Stap 3

Veel internetbronnen maken niet alleen catalogi van online radiostations, maar stellen u ook in staat om naar hun officiële sites te gaan. Als het niet mogelijk is om rechtstreeks vanaf de gevonden bron naar de radio te luisteren, moet u de meegeleverde link naar de website van het radiostation volgen.

Stap 4

Voordat u naar de radio luistert, start u de software voor de audiospeler die bij elke computer wordt geleverd. Standaard Windows Media Player zal ook werken, maar het is beter als u een speler gebruikt die deze functie biedt.

Stap 5

Nadat u het programma voor het luisteren naar audio hebt gestart, klikt u op de link die de stream van de internetuitzending van de radio zou moeten activeren. Houd er rekening mee dat de speler met online radio volgens een iets ander principe werkt dan met muziekbestanden die zich op een harde schijf of andere aangesloten media bevinden. Dit werkt niet voor sommige functies, waaronder snel of langzaam afspelen, pauzeren en vele andere.

Stap 6

Als de internetverbinding traag is, zal de radio niet correct werken. Dit probleem wordt door de meeste online radiostations eenvoudig opgelost: ze bieden de gebruiker verschillende bedieningsmodi, waarvan er één is bedoeld voor langzame verbindingen. De afspeelkwaliteit kan enigszins afnemen wanneer deze functie is geselecteerd.

Aanbevolen: