Arduino Is Niet Programmeerbaar: Wat Te Doen Bij "not In Sync: Resp = 0x30" Error

Inhoudsopgave:

Arduino Is Niet Programmeerbaar: Wat Te Doen Bij "not In Sync: Resp = 0x30" Error
Arduino Is Niet Programmeerbaar: Wat Te Doen Bij "not In Sync: Resp = 0x30" Error

Video: Arduino Is Niet Programmeerbaar: Wat Te Doen Bij "not In Sync: Resp = 0x30" Error

Video: Arduino Is Niet Programmeerbaar: Wat Te Doen Bij
Video: Arduino error avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x30 solved 2024, Mei
Anonim

Het komt voor dat je programma's voor Arduino schrijft, ze in het geheugen laadt en alles werkt geweldig. En dan ineens laden ze niet meer. En de ontwikkelomgeving geeft bij het uploaden van een schets een foutmelding: "arduino avrdude: stk500_recv (): programmer reageert niet avrdude: stk500_getsync () poging 10 van 10: niet synchroon: resp = 0x30".

Wat? Is het bord echt doorgebrand? Neem de tijd om te wanhopen: misschien is nog niet alles verloren. Laten we proberen het uit te zoeken.

Arduino IDE-venster met fout
Arduino IDE-venster met fout

instructies:

Stap 1

"Arduino" is niet programmeerbaar, hoewel alles voorheen werkte. Er zijn verschillende mogelijke redenen voor dit gedrag, die moeten worden gecontroleerd:

- om de een of andere reden is de bestuurder gecrasht;

- de verkeerde COM-poort is geselecteerd;

- ergens is een elektrische aansluiting, die niet mag (kortsluiting);

- De bootloader van het Arduino-bord is gecrasht.

Laten we alle items op deze lijst doornemen en ervoor zorgen totdat we het probleem hebben opgelost.

Fout
Fout

Stap 2

Laten we Windows Apparaatbeheer openen via het menu Start -> Configuratiescherm -> Hardware en geluiden -> Apparaatbeheer. Er is een kortere optie: druk op de Windows-toets op het toetsenbord en druk, zonder deze los te laten, op de pauzetoets. Er wordt een venster met systeemeigenschappen geopend, met een link naar Apparaatbeheer aan de linkerkant.

Zoek en open het gedeelte Poorten (COM en LPT) in de manager. Als het stuurprogramma is geïnstalleerd en correct werkt, mogen er geen overlay-pictogrammen zoals een vraag of uitroepteken op het Arduino-apparaatpictogram staan. Als er dergelijke pictogrammen zijn, is er een probleem met het stuurprogramma. Als het Arduino of USB-serieel apparaat helemaal niet aanwezig is in dit gedeelte van de manager, dan is de driver niet eens geïnstalleerd. In al deze gevallen moet het stuurprogramma worden geïnstalleerd (of opnieuw worden geïnstalleerd).

Selecteer in apparaatbeheer ons Arduino-bord (of een onbekend apparaat dat verschijnt wanneer het Arduino-bord op de computer is aangesloten), klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Stuurprogramma's bijwerken … in het contextmenu.

Selecteer Zoeken op deze computer en specificeer het pad naar de map met het stuurprogramma voor het bord. Volg daarna de instructies van de wizard Nieuwe hardware.

Voor originele boards van de "Arduino"-familie zijn stuurprogramma's beschikbaar in de map met de ontwikkelomgeving, in de submap met stuurprogramma's. Zoek voor "Arduino"-compatibele kaarten naar het stuurprogramma op internet.

Normale toestand van Arduino in Windows-apparaatbeheer
Normale toestand van Arduino in Windows-apparaatbeheer

Stap 3

Laten we eens kijken of we de COM-poort correct hebben gespecificeerd in de Arduino IDE. In Windows Apparaatbeheer kunt u controleren welke poort door het systeem aan ons Arduino-bord is toegewezen. Arduino-kaarten bevinden zich in de sectie Poorten (COM en LPT) en worden meestal aangeduid als "Arduino"- of "USB-Serial"-apparaten.

Ga naar het menu Extra -> Poort en zorg ervoor dat de juiste poort is opgegeven. Zo niet, geef dan de gewenste aan.

Een COM-poort kiezen in de Arduino-ontwikkelomgeving
Een COM-poort kiezen in de Arduino-ontwikkelomgeving

Stap 4

Als het Arduino-bord op een geleidend oppervlak ligt, bestaat het risico dat er ergens kortsluiting is. Dit kan een fout veroorzaken in de werking van het bord en in het bijzonder het normale programmeerproces verstoren. Controleer of het bord op een geïsoleerd oppervlak staat.

Om dezelfde soort redenen zou ik de verbinding van niet-geautoriseerde draden toeschrijven aan pinnen 0 en 1 van het Arduino-bord, die RX- en TX-poorten zijn en worden gebruikt bij het laden van een schets in het geheugen van het bord.

Stap 5

Als niets van het bovenstaande helpt, laten we dan een andere optie proberen: de bootloader van het bord overschrijven.

De bootloader is een speciaal besturingsprogramma voor de Arduino, dat wordt uitgevoerd wanneer het apparaat wordt ingeschakeld en dat de bedrijfsmodus van het bord instelt: ofwel gaat het naar de uitvoering van het programma vanuit het Arduino-geheugen, of naar de computerprogrammeerprocedure.

Om deze optie te implementeren, hebben we een programmeur nodig. Het diagram voor het aansluiten van de programmeur op de Arduino wordt weergegeven in de afbeelding.

Nadat u de programmer hebt aangesloten in de programmeeromgeving "Arduino", geeft u in het menu Tools -> Programmer het type van onze programmeur aan. Bijvoorbeeld USBasp. Selecteer nu in hetzelfde menu Extra het item Burn Loader. Dit proces duurt niet lang.

Als de operatie is gelukt, meldt de IDE dit. En het Arduino-bord zal vrolijk knipperen met de LED op de 13e pin.naast de bootloader bevat het een standaardschets - een schets van knipperende LED Blink.

Als het bord na alle uitgevoerde manipulaties niet tot leven komt, heb je misschien echt de microschakeling verbrand. Mijn condoleances.

Aanbevolen: