Wat Is Een USB OTG-kabel?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een USB OTG-kabel?
Wat Is Een USB OTG-kabel?

Video: Wat Is Een USB OTG-kabel?

Video: Wat Is Een USB OTG-kabel?
Video: What is usb OTG? 2024, Maart
Anonim

Er is tegenwoordig een grote verscheidenheid aan USB-kabels op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De USB OTG-kabel is op zijn beurt een soort "adapter".

Wat is een USB OTG-kabel?
Wat is een USB OTG-kabel?

Wat is USB OTG

USB On-The-Go is een soort adapter waarmee de eigenaar van elk mobiel apparaat er verbinding mee kan maken: toetsenbord, muis, harde schijven, verwisselbare batterijen, enz. Zo blijkt dat je dankzij de USB OTG-kabel letterlijk van elke smartphone een soort computer kunt maken.

In de kern lijkt de USB OTG-kabel sterk op de standaardkabels die gegevens opladen en overbrengen op verschillende smartphones en tablets. Aan de ene kant heeft de kabel een externe USB-poort en aan de andere kant een Micro-USB-stekker. Zoals je misschien al vermoedt, kun je alle randapparatuur via de USB OTG-kabel alleen aansluiten op die smartphones en tablets die een Micro-USB-ingang hebben.

Technische kenmerken

Zoals u weet, lijken de technische kenmerken van het Android-besturingssysteem sterk op het Linux-systeem. Het blijkt dus dat de apparaten allemaal dezelfde bestandssystemen ondersteunen als Linux en de overdracht van bestanden die zijn opgeslagen in een bepaald bestandssysteem wordt ondersteund door de USB OTG-kabel. De lijst met ondersteunde bestandssystemen: FAT 16, FAT 32, ext3 en ext4 (sinds OS Android 2.3). Uiteraard komen de gestelde eisen niet altijd overeen met wat daadwerkelijk wordt verkregen. In de praktijk hangt alles alleen af van de implementatie van het systeem en van niets anders. Daarnaast kan de fabrikant van een smartphone of tablet de lijst met aan te sluiten randapparatuur beperken. Er zouden geen problemen moeten ontstaan bij het werken met de volgende typen smartphones: Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy Note 2, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy S4, Nexus family, Samsung Galaxy Tab, Acer Iconia Tab A200, Acer Iconia Tab A500, Sony Tablet S, Sony Xperia Acro S, Sony Xperia Z, Sony Xperia ZL, LG Optimus G, LG G2 en Sony Xperia Sola.

Wat betreft de verbinding zelf, het is onwaarschijnlijk dat hiermee problemen ontstaan. Het is voldoende om het ene uiteinde van de USB OTG-kabel in de smartphone te installeren en een willekeurig randapparaat op het andere uiteinde aan te sluiten. Nadat de telefoon het heeft herkend, verschijnt een bijbehorend bericht. Daarna kun je gaan experimenteren met het aansluiten van een grote verscheidenheid aan apparaten. Zo zorgen het volkomen vertrouwde toetsenbord en muis voor gemak bij het werken met een smartphone. Met joysticks van consoles kun je het meeste uit games halen (niet alle games ondersteunen dergelijke besturing). Met behulp van flashdrives kunt u gegevens naar uw telefoon overbrengen en er veel van de gebruikelijke acties mee uitvoeren. Daarnaast kunt u enkele verwisselbare harde schijven en verwisselbare batterijen aansluiten.

Aanbevolen: