Hoe Leer Je Tracks Mixen

Inhoudsopgave:

Hoe Leer Je Tracks Mixen
Hoe Leer Je Tracks Mixen

Video: Hoe Leer Je Tracks Mixen

Video: Hoe Leer Je Tracks Mixen
Video: DJ Beginners Les: nummers gelijk laten lopen en mixen 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig kan bijna elke pc-gebruiker die een microfoon bij de hand heeft, zijn eigen nummer opnemen. De aanwezigheid van zelfs de duurste apparatuur zal je echter niet behoeden voor een volledige mislukking als het nummer niet goed wordt gemixt.

Hoe leer je tracks mixen
Hoe leer je tracks mixen

Noodzakelijk

Adobe Audition versie 3.0 of hoger

instructies:

Stap 1

Gebruik Adobe Audition versie 3.0 of hoger voor informatie. Het voordeel van dit programma is dat het zeer succesvol de mogelijkheden van software combineert voor zowel geluidsopname als voor daaropvolgende geluidsbewerking. Er is een handige toolkit voor verschillende audiotracks, de mogelijkheid om, zonder een apart menu te verlaten, "het volume te verhogen" en een rijk assortiment filters en effecten toe te passen, die eenvoudig kunnen worden uitgebreid met plug-ins.

Stap 2

Mix de instrumentale met de belangrijkste acapella's. Houd er rekening mee dat standaard microfoonmodellen een kleine vertraging hebben bij het opnemen, dus zelfs als u rechtstreeks in deze omgeving opneemt, is het de moeite waard om de track iets naar links te verplaatsen (vind de specifieke vertragingstijd praktisch).

Stap 3

Verwerk de acapella. Verwijder ruis met behulp van de ingebouwde tools: door het bijbehorende menu te openen, selecteer een leeg fragment van de opname en druk op de knop "profiel lezen". Het programma bepaalt welke geluiden vreemd zijn en verwijdert ze wanneer u het profiel volledig toepast op de gehele acapella (dwz als u hetzelfde doet, niet met ruis, maar met de letter "a", dan zullen alle "a" in het nummer gedempt zijn).

Stap 4

Rugleuningen regelen. Achtergrondzang is de tweede soundtrack, die alleen op de hoofdmuziek wordt geplaatst op die plaatsen waar speciale versterking van de stem vereist is (plaatsen zijn logisch geïmpliceerd of gerelateerd aan de eigenaardigheden van de stem). Zorg ervoor dat de achterkant zwak is, anders trekken ze teveel aandacht naar zichzelf en bederven ze het effect. Het is de moeite waard om na te denken over de manier waarop backings worden opgenomen: meestal worden ze opgenomen als een enkele take voor het hele couplet, maar er zijn ook andere opties mogelijk.

Stap 5

Sla het resultaat op in.wav-formaat. Controleer het volume en de geluidskwaliteit opnieuw. Indien nodig is extra verwerking met filters en effecten heel goed mogelijk nadat de volledige audio-opname in één bestand is opgeslagen. Luister naar de resulterende audio-opname op de ingebouwde Windows-speler, de geluidskwaliteit zal iets veranderen en de onvolkomenheden in het mixen zullen meer opvallen.

Aanbevolen: