De Camera Rond Een Object Draaien

Inhoudsopgave:

De Camera Rond Een Object Draaien
De Camera Rond Een Object Draaien

Video: De Camera Rond Een Object Draaien

Video: De Camera Rond Een Object Draaien
Video: Unity Tutorial: Rotate a Camera Around The Object 2024, April
Anonim

Bij het maken van een object in 3D-editors is het belangrijk om het model van alle kanten te bekijken, om te bepalen hoe het er vanuit verschillende hoeken uit zal zien. Door de camera rond het object te draaien, kun je gebreken op tijd vinden en repareren.

De camera rond een object draaien
De camera rond een object draaien

instructies:

Stap 1

Om de camera rond een object in MilkShape 3D te draaien, moet u deze eerst op het object richten. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop ergens in de werkruimte en selecteert u Alles inlijsten in het vervolgkeuzemenu. Als het object veel verder van de oorsprong ligt, is het moeilijker om het te zien, dus verplaats het object naar de oorsprong.

Stap 2

Ga hiervoor naar het tabblad Groepen en selecteer uw model door op de overeenkomstige knoppen in het veld Groepen vloeiend maken (1/2/3 enzovoort) te klikken. Als er slechts één groep is (of een klein aantal), dubbelklik dan met de linkermuisknop op de groepsnaam in de lijst - het geselecteerde gebied zal van kleur veranderen. Hetzelfde kan worden gedaan als u eenmaal met de linkermuisknop op de groepsnaam in de lijst klikt en op de knop Selecteren drukt.

Stap 3

Zodra uw object is geselecteerd, gaat u naar het tabblad Model en drukt u op de knop Verplaatsen. Gebruik in het gedeelte Verplaatsingsopties de vervolgkeuzelijst om de waarde in te stellen op Absoluut en klik nogmaals op de knop Verplaatsen - het object zal naar het nulpunt langs de X-, Y- en Z-assen worden verplaatst. de Y-as zodat deze op het rooster "staat".

Stap 4

Druk op de linkermuisknop en beweeg de muis terwijl u deze ingedrukt houdt naar rechts of naar links - de camera beweegt rond het object in het horizontale vlak. Door de muis op en neer te bewegen, kunt u het object van boven en van onderaf zien. Gebruik het muiswiel om de camera dichter bij (of verder van) het model te brengen. Voor een duidelijkere hover houdt u de Shift-toets en de linkermuisknop ingedrukt terwijl u de muis op en neer beweegt. Om de camera naar links en rechts over de scène met een object te bewegen, houdt u de Ctrl-toets en de linkermuisknop ingedrukt terwijl u de muis respectievelijk naar links en rechts beweegt.

Stap 5

Wanneer u in Autodesk 3ds Max werkt, gebruikt u het muiswiel om de camera in of uit te zoomen op een object. Gebruik de navigatiekubus om de camera te draaien. Terwijl u de linkermuisknop op de schijf met hoofdpunten (S, N, W, E) ingedrukt houdt, beweegt u de muis in de gewenste richting of stelt u de gewenste hoek in met behulp van de overeenkomstige zijden van de navigatiekubus - Voor, Rechts, Boven, enzovoort. Houd de linkermuisknop ingedrukt terwijl u in het vlak van de navigatiekubus knijpt en de muis naar rechts of links beweegt. Hierdoor zal de camera ook rond het object draaien.

Aanbevolen: