Hoe Een Videoband Naar Schijf Te Herschrijven?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videoband Naar Schijf Te Herschrijven?
Hoe Een Videoband Naar Schijf Te Herschrijven?

Video: Hoe Een Videoband Naar Schijf Te Herschrijven?

Video: Hoe Een Videoband Naar Schijf Te Herschrijven?
Video: How To Transfer VHS Tapes To Your Computer 2024, Mei
Anonim

Ondanks het feit dat de mode voor videobanden al lang voorbij is, hebben veel mensen nog steeds VHS-banden, waarvan de levensduur erg kort is. Dit betekent dat alle gegevens op een gegeven moment verloren gaan. Om dit te voorkomen, moet u de inhoud van de cassette herschrijven naar digitale media.

Hoe een videoband naar schijf te herschrijven?
Hoe een videoband naar schijf te herschrijven?

Noodzakelijk

  • - videorecorder en cassette;
  • - tv-tuner en de bijbehorende software die nodig is voor het werk;
  • - DVD-schijf of HD-schijf.

instructies:

Stap 1

Maak de apparatuur gereed voor gebruik. Om dit te doen, zet u de videorecorder aan, plaatst u de cassette en sluit u deze met audio-videokabels aan op de tv-tuner. Druk op de afspeeltoets op de bandrecorder om te kijken of het signaal goed binnenkomt. Maak een proefopname. Let op de audio-video synchroniciteit, die beschadigd kan raken als de instellingen niet juist zijn. Installeer de software die bij de tv-tuner is geleverd. Het is nodig om video vast te leggen en het resulterende bestand enigszins te bewerken.

Stap 2

Start het herschrijfproces. Start de broncassette. Activeer daarna de TV-tuner en druk op de knop voor opnemen van VHS-bron. De inhoud van de band die wordt opgenomen, is te zien op de monitor in het tunervenster. Zoek het bedieningspaneel van de tuner en selecteer in de instellingen het bestandsformaat dat moet worden verkregen als resultaat van het dubben. Houd er rekening mee dat moderne dvd-spelers voor het grootste deel niet meer zo selectief zijn in de formaten die ze afspelen. Daarom is de keuze van het uiteindelijke bestandsformaat over het algemeen niet kritisch.

Stap 3

Nadat alle instellingen zijn gedaan, noteert u het pad om het bestand op uw computer op te slaan. Start met opnemen. Houd er rekening mee dat na het begin van de opname de bestandsresolutie is gewijzigd in het videobestandsformaat dat is geselecteerd in de instellingen. Er moet ook worden benadrukt dat het geen zin heeft om te proberen alle herschrijfparameters zelf aan te passen. Vooraf ingestelde programmawaarden, ontworpen voor minimale tussenkomst van de gebruiker, rechtvaardigen zichzelf in 90% van de gevallen.

Aanbevolen: