Hoe Een Ventilatie-airconditioner Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ventilatie-airconditioner Te Kiezen?
Hoe Een Ventilatie-airconditioner Te Kiezen?

Video: Hoe Een Ventilatie-airconditioner Te Kiezen?

Video: Hoe Een Ventilatie-airconditioner Te Kiezen?
Video: Zelf je airco plaatsen met de hulp van een vakman. 2024, Mei
Anonim

Een raam (ventilatie) airconditioner is een van de meest voorkomende en effectieve koelingsmethoden. Raam-airconditioners worden ook gebruikt om de lucht van stof te reinigen. Deze apparaten onderscheiden zich door hun kracht en gemak. Om de beste optie te kiezen, moet u letten op enkele kenmerken van het gekochte apparaat.

Hoe een ventilatie-airconditioner te kiezen?
Hoe een ventilatie-airconditioner te kiezen?

Stroom

Een van de belangrijkste kenmerken van elke raamairconditioner is het stroomverbruik. Dienovereenkomstig, hoe hoger het vermogen van de installatie, hoe meer oppervlakte het kan koelen of juist verwarmen. Bovendien, hoe hoger het vermogen van het apparaat zelf, hoe lager het stroomverbruik. Feit is dat krachtigere airconditioners in staat zijn om de gewenste ruimte in korte tijd te koelen en over te schakelen naar de thermostaatmodus, d.w.z. het handhaven van de ingestelde luchttemperatuur. Voor apparaten met een laag vermogen is het koelen van een kamer een moeilijker proces, en daarom werken dergelijke apparaten langer in de koelmodus en nemen ze meer energie in beslag. Bij warm weer kunnen dergelijke airconditioners de koeling niet aan en werken ze bijna de klok rond.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau is een indicator voor het comfort in het appartement tijdens de werking van de airconditioner. In de moderne markt zijn de geluidsniveaus van dergelijke apparaten zelden hoger dan 50 dB, maar het is vermeldenswaard dat het voor sommige mensen bijna onmogelijk wordt om onder een werkende airconditioner met een dergelijk geluidsniveau te slapen. Als u zeer gevoelig bent voor omgevingsgeluid, moet u een apparaat kiezen waarvan de geluidsprestaties ten opzichte van andere apparaten met hetzelfde vermogen aanzienlijk lager zullen zijn.

Toegevoegde opties

Extra functies van de airconditioners verhogen het bedieningscomfort. De beschikbaarheid van gemakkelijk vervangbare of wasbare filters zal bijvoorbeeld het gebruik van het apparaat aanzienlijk vereenvoudigen. De aanwezigheid van een aan- en uittimer, luchttemperatuurregeling, een handig bedieningspaneel, ventilatiegaten voor het aanpassen van de hoek van de koude luchttoevoer kunnen ook een factor zijn in het voordeel van het kiezen van een specifiek model van een bepaalde fabrikant. Een andere belangrijke indicator kan de aanwezigheid van een energiemanagementsysteem zijn. In overeenstemming met de classificatie, die moet worden vermeld in de specificatie van de airconditioner, moet de hoeveelheid elektriciteit worden bepaald die het apparaat tijdens het gebruik zal verbruiken.

Voordat u een airconditioner kiest, moet u de grootte van het raam en het raam bepalen waarin de apparatuur wordt geïnstalleerd. Airconditioners kunnen in grootte variëren en daarom is het belangrijk dat het apparaat qua parameters bij uw raam past.

Aanbevolen: