Wat Te Doen Als Er Water In Je Telefoon Komt?

Wat Te Doen Als Er Water In Je Telefoon Komt?
Wat Te Doen Als Er Water In Je Telefoon Komt?

Video: Wat Te Doen Als Er Water In Je Telefoon Komt?

Video: Wat Te Doen Als Er Water In Je Telefoon Komt?
Video: Dit moet je doen als je telefoon in het water is gevallen - EDITIE NL 2024, Mei
Anonim

Een telefoon is een apparaat zonder dat het leven van een persoon al ondenkbaar is. Een mobiele telefoon vervangt veel voor ons - een kalender, een klok, een camera, enz., en de belangrijkste functie ervan - het vermogen om altijd in contact te blijven met dierbaren, is over het algemeen van onschatbare waarde. Omdat we de telefoon altijd bij ons hebben, is het onmogelijk om het apparaat 100% te beschermen tegen ongunstige factoren. Als een goed geselecteerde hoes kan helpen om het "apparaat" te breken, is niemand veilig dat er water in komt.

Wat te doen als er water in je telefoon komt?
Wat te doen als er water in je telefoon komt?

We doen praktisch nooit afstand van mobiele telefoons, en dat is niet verwonderlijk, omdat het apparaat zo functioneel is; en de noodzaak om altijd "in contact" te zijn verplicht. Daarom kreeg iedereen misschien te maken met een probleem toen er water in een mobiele telefoon kwam (viel tijdens een regenbui, viel in een plas, gootsteen, enz.). Het eerste om te onthouden in deze situatie: hoe korter het contact van het apparaat met water, hoe groter de kans om het te herstellen.

Dus als er water in de telefoon komt, wat de reden ook is, schakel het apparaat dan onmiddellijk uit en verwijder de batterij om kortsluiting te voorkomen. Verwijder vervolgens de simkaart. Probeer in geen geval uw mobiele telefoon aan te zetten, maar probeer deze zo snel mogelijk naar de werkplaats te brengen. Als er geen manier is om de telefoon ter reparatie aan te bieden, kunt u enkele van de onderstaande tips gebruiken. Er zijn veel populaire tips om u te helpen uw apparaat te "reanimeren" nadat u het in het water heeft laten vallen. Haal eerst de mobiele telefoon onmiddellijk uit het water, koppel de batterij los en plaats de mobiele telefoon in een bak met alcohol, schud deze er goed in zodat alcohol in alle microschakelingen doordringt. Droog de telefoon indien mogelijk af en laat hem vervolgens in direct zonlicht liggen. Alcohol is onschadelijk voor microschakelingen en neemt binnen enkele minuten water op, waardoor uw apparaat gespaard blijft. Op internet zijn tips te vinden dat alcohol vervangen kan worden door wodka of een andere sterke drank, maar dit is niet het geval.

Afbeelding
Afbeelding

Om het contact van de telefooncircuits met water tot een minimum te beperken, moet het apparaat zo snel mogelijk worden gedroogd. Om dit te doen, kunt u uw mobiele telefoon in een pot rijst doen (uiteraard nadat u de batterij hebt verwijderd) en deze ongeveer een dag laten staan. Dit is voldoende om het water volledig in het graan te laten opnemen. Het drogen van het apparaat kost iets minder tijd als de rijst wordt vervangen door zout. Alleen in dit geval moet de mobiele telefoon eerst in gaas of in een servet worden gewikkeld. Als je de telefoon direct nadat je hem in het water hebt laten vallen zelfstandig uit elkaar kunt halen, terwijl je spullen als een föhn, servetten en alcohol bij de hand hebt, dan is de kans dat het apparaat niet werkt minimaal. Dus, als het je gelukt is om de telefoon volledig te demonteren, veeg dan alle onderdelen voorzichtig af met een servet gedrenkt in alcohol, veeg ze vervolgens af met een droog servet en houd ze enkele minuten onder een stroom warme lucht van een föhn. Het is erg belangrijk om te onthouden dat als de föhn alleen de functie "hete lucht" heeft, deze op minimaal 40 cm afstand van de telefoon moet worden gehouden, zodat de telefoon op geen enkele manier heet wordt.

Het is niet overbodig om te zeggen: als uw telefoon in zeewater is gevallen, moet deze vóór het drogen worden gespoeld met gedestilleerd water en vervolgens een of meer van de bovenstaande manipulaties tegelijk uitvoeren.

Aanbevolen: