Hoe Te Betalen Voor Diensten Via De Terminal

Inhoudsopgave:

Hoe Te Betalen Voor Diensten Via De Terminal
Hoe Te Betalen Voor Diensten Via De Terminal

Video: Hoe Te Betalen Voor Diensten Via De Terminal

Video: Hoe Te Betalen Voor Diensten Via De Terminal
Video: Hoe werkt belastingontwijking precies? - RTL Z NIEUWS 2024, Mei
Anonim

Betaalterminals zijn zeer wijdverbreid geworden, met hun hulp kunt u snel voor tientallen diensten betalen. Ondanks dat de terminal heel gemakkelijk te gebruiken is, vinden sommige mensen, vooral de oudere generatie, het soms moeilijk om er diensten mee te betalen.

Hoe te betalen voor diensten via de terminal
Hoe te betalen voor diensten via de terminal

instructies:

Stap 1

Houd bij het kiezen van een betaalterminal rekening met de operator en de kosten van de commissie die in rekening wordt gebracht voor het accepteren van de betaling. Als u bijvoorbeeld uw gsm-saldo moet opwaarderen, kunt u dit het gemakkelijkst doen via de terminal die geïnstalleerd is in het kantoor van de gsm-operator waarvan u gebruik maakt. In dit geval is de commissie nul. Als u voor de service betaalt bij een reguliere straatterminal, kunt u tot 5-7% commissie in rekening worden gebracht.

Stap 2

Bijna alle terminals zijn uitgerust met een aanraakscherm, de keuze van menu-opties en de overgang daartussen wordt uitgevoerd door op het scherm te drukken. Om het saldo van een mobiele telefoon aan te vullen, selecteert u het logo van uw operator op het scherm en drukt u erop. Voer in het venster dat verschijnt uw mobiele telefoonnummer in zonder code 8 of +7. Klik op "Volgende", controleer het ingevoerde nummer (het wordt op het scherm weergegeven).

Stap 3

Als er een fout is, ga dan een stap terug en corrigeer de typefout. Als alles correct is ingevoerd, plaatst u de rekening van de vereiste coupure in de rekeningacceptor, deze wordt meestal gemarkeerd. De terminal accepteert het, het gestorte bedrag, al rekening houdend met de ontvangen commissie (indien van toepassing), zal op het scherm worden weergegeven. U heeft bijvoorbeeld 100 roebel gestort, de terminal toont 96. Dit betekent dat 4% van de commissie van u is afgetrokken.

Stap 4

Als het gestorte bedrag niet voldoende is, plaatst u het volgende bankbiljet in de acceptant. U kunt alle coupures van biljetten van 10 tot 5000 roebel gebruiken. Nadat u het vereiste bedrag heeft betaald, klikt u op "Betalen". Vergeet niet een cheque te nemen, het zal u helpen de betaling terug te storten in geval van een fout bij het invoeren van gegevens. Sommige terminals vragen of ze een cheque willen uitgeven, selecteer altijd "Ja". Bewaar uw kassabon totdat de betaling is bijgeschreven.

Stap 5

Met behulp van betaalterminals kunt u betalen voor een verscheidenheid aan diensten - mobiele communicatie, internet, nutsvoorzieningen, kabel- en satelliet-tv, enz. enz. Terminals QIWI ("QIWI") stellen u in staat om prepaid virtuele kaarten te ontvangen, waarmee u veilig aankopen kunt doen op internet. Met het QIWI-systeem kunt u uw eigen QIWI-portemonnee hebben en deze indien nodig aanvullen.

Aanbevolen: