Hoe Android Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Android Te Formatteren
Hoe Android Te Formatteren

Video: Hoe Android Te Formatteren

Video: Hoe Android Te Formatteren
Video: HOW TO FORMAT / HARD RESET HUAWEI PHONES 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd vertraagt de werking van het mobiele apparaat, werkt de smartphone mogelijk niet helemaal correct, start hij vaak opnieuw op en functioneert hij slecht. Dit geldt ook voor apparaten met het Android-besturingssysteem. Om dit probleem op te lossen, moet u het apparaat en het verwijderbare geheugen formatteren.

Hoe Android te formatteren
Hoe Android te formatteren

instructies:

Stap 1

Formatteren reset alle instellingen die op de telefoon zijn gemaakt en zet het besturingssysteem terug in de oorspronkelijke staat waarin de telefoon uit de fabriek werd vrijgegeven. Voordat u het geheugen wist, moet u een back-up maken van de gegevens die op uw smartphone zijn opgeslagen. Gebruik hiervoor het menu-item "Gegevensback-up". Als deze optie niet beschikbaar is op de telefoon, installeer dan een hulpprogramma van derden dat apparaatgegevens opslaat en een reservekopie maakt. Een van de meest populaire programma's van dit type zijn Root Uninstaller of Easy Backup.

Stap 2

Download een applicatie voor het maken van back-ups via de Market en installeer deze. Maak een back-up van belangrijke gegevens op een SD-kaart met behulp van de functionaliteit van de geïnstalleerde applicatie. Nadat de back-up is voltooid, verwijdert u de flashdrive van het apparaat.

Stap 3

Ga naar het smartphonemenu en selecteer het gedeelte "Instellingen". Selecteer onder de opties die verschijnen "Privacy" - "Instellingen resetten". Met deze bewerking wordt het Google-account dat in het systeem is opgeslagen, verwijderd, de toepassingsinstellingen opnieuw ingesteld en alle gedownloade hulpprogramma's verwijderd. Het resetprogramma verwijdert geen systeemprogramma's en -pakketten.

Stap 4

Bevestig dat u alle gegevens wilt verwijderen. Wacht tot het apparaat opnieuw is opgestart en selecteer de taal die u gebruikt, en voer alle basisinstellingen in volgens de instructies op het scherm van het apparaat.

Stap 5

Indien nodig kunt u de flashkaart ook rechtstreeks in het apparaat formatteren, maar eerst moet u een back-up maken van de belangrijkste gegevens en applicaties die op het apparaat zijn geïnstalleerd. U kunt de benodigde gegevens ook naar uw computer kopiëren en deze later weer naar de media verplaatsen. U kunt de belangrijkste programma's naar uw telefoon kopiëren met behulp van de applicatiebeheerder ("Instellingen" - "Applicaties" - "Applicatiebeheer").

Aanbevolen: