De Datum Instellen Op De Camera

Inhoudsopgave:

De Datum Instellen Op De Camera
De Datum Instellen Op De Camera

Video: De Datum Instellen Op De Camera

Video: De Datum Instellen Op De Camera
Video: A6000: How to set the Area/Date/Time of the Sony camera 2024, Mei
Anonim

Door de datum op uw camera in te stellen, kunt u later afbeeldingen opslaan waarop de dag, maand, jaar en soms zelfs de tijd van het maken van de foto zal zijn. Met deze functie van de camera kunt u de exacte datum van de opname herstellen zonder extra inspanning en extra handtekeningen.

De datum instellen op de camera
De datum instellen op de camera

Het is nodig

fototoestel

instructies:

Stap 1

Om de datum in te stellen, neemt u de camera, zet u deze aan en selecteert u het formaat van de datumweergave met behulp van de speciale knoppen in de vorm van kleine driehoekjes die naar boven en naar beneden wijzen. Deze knoppen bevinden zich direct op de camerabody. Helaas zijn niet alle camera's uitgerust met de functie om de datum op bestaande foto's te plaatsen, daarom moet u de datum op het apparaat zelf instellen en deze dan pas in de afbeelding invoegen.

Stap 2

Nadat u het datumformaat heeft geselecteerd, klikt u op de knop met het zwarte ronde bord. Deze knop is een soort bevestiging en consolidatie van de vorige keuze. Selecteer vervolgens elk item met de driehoekige knoppen naar links en rechts gericht en stel de numerieke waarden in met de driehoekige knoppen naar boven en beneden gericht. Als je eindelijk de datum hebt ingesteld, klik je op de zwarte ronde om de instelling te bevestigen.

Stap 3

Selecteer vervolgens het woord "ja" met de driehoekige knop naar rechts en druk nogmaals op de rondes. Op dit punt eindigt de datumafstempeling. De ingestelde tijd na middernacht wordt weergegeven als 12:00 uur en na 12:00 uur 's middags.

Stap 4

Als u foto's bekijkt op een computer met behulp van de ACDSee for Pentax-software en de ingestelde datum wordt niet op het scherm weergegeven, selecteer dan, voordat u dit programma inschakelt, het item Handtekeningen in het menu Beeld. Zodra u dit doet, ziet u het wizardvenster voor het configureren van de programmaparameters. Selecteer in dit venster een kop- of voettekst en maak de nodige instellingen om de datum van de opname op het scherm weer te geven.

Aanbevolen: