Hoe Fraudeurs Mobiele Communicatie Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Fraudeurs Mobiele Communicatie Gebruiken
Hoe Fraudeurs Mobiele Communicatie Gebruiken

Video: Hoe Fraudeurs Mobiele Communicatie Gebruiken

Video: Hoe Fraudeurs Mobiele Communicatie Gebruiken
Video: Vinted toch niet zo makkelijk? 2024, Mei
Anonim

Mobiele communicatie is tegenwoordig alomtegenwoordig. Maar ondanks het feit dat de technologie grote vooruitgang heeft geboekt, wordt de gebruiker voortdurend geconfronteerd met een soort netwerkproblemen. Een van de grootste problemen is de opkomst van verschillende soorten fraude.

Oplichters en communicatie
Oplichters en communicatie

Verdachte cijfers

Elke persoon gebruikt een bepaald aantal kamers. Dit zijn de nummers van zijn familieleden, kennissen, vrienden, de juiste mensen, organisaties, etc. Maar als hij ziet dat hij een gemiste oproep heeft, probeert hij in de regel terug te bellen, waarbij hij de veiligheid vergeet. Waarom een nummer bellen als het onbekend is of een vraag oproept? Dit is precies waar de oplichters op rekenen, dat de persoon de telefoon opneemt.

Fraudeurs en mobiele communicatie
Fraudeurs en mobiele communicatie

Oplichtingsschema's

Tijdens het bestaan van mobiele communicatie zijn er een heleboel manieren bedacht om geld te verdienen met goedgelovigheid, vriendelijkheid of eenvoudige onwetendheid van mensen. Criminelen schuwen niets. Ze gebruiken deze technologie voor criminele doeleinden en bedenken steeds meer misleidingsschema's waarvan u op de hoogte moet zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Deze schema's zijn "goed" voor criminelen omdat ze mensen op grote afstand bedriegen, waardoor ze sneller en spoorloos de verantwoordelijkheid ontlopen. Het belangrijkste doel is om de persoonlijke gegevens van burgers te identificeren voor verder bedrog.

Voorbeeld. De persoon belt terug naar een verdacht nummer. Op dit moment wordt het schema geactiveerd en begint een betaald abonnement, waarvan degene die de telefoon heeft opgenomen niet eens op de hoogte is. Als gevolg hiervan beginnen ze elke maand geld van hem af te schrijven. Het bedrag hangt af van de eetlust van de persoon die deze regeling heeft bedacht. En de gebruiker zelf begrijpt misschien lange tijd niet waar zijn geld naartoe gaat.

Oplichters en communicatie
Oplichters en communicatie

Een ander voorbeeld. De persoon belt terug naar een onbekend nummer en laat daarbij weten dat hij (het nummer) bestaat. Het geld blijft hier waarschijnlijk staan, maar vanaf nu krijgt hij veel reclamespam, wat de zenuwen irriteert en bederft. En er kunnen veel van dergelijke voorbeelden zijn.

Wanneer neem je de telefoon niet op?

Elke mobiele gebruiker zou een paar eenvoudige regels moeten kennen om niet in de val van criminelen te trappen.

  • Woon je in Rusland, dan staan alle nummers in dat land. Een ander nummer werd uitgelicht, en je hebt geen kennissen in het buitenland, dan moet je zeker niet de telefoon opnemen. Zelfs als het gewoon een foutieve oproep is, kan er nog steeds een behoorlijk bedrag van je telefoon worden afgeschreven omdat je bent verbonden met een andere staat.
  • Veel grote bedrijven gebruiken vergelijkbare nummers. Maar vraag jezelf af: "Waarom zouden ze je bellen?"
Oplichters en communicatie
Oplichters en communicatie

Er is zo'n functie: grote bedrijven bellen hun klanten meestal met de federale telefoon, die begint met nummers. Als je twijfelt en toch terug wilt bellen, zoek dan voor de zekerheid dit nummer op het netwerk. Het is niet moeilijk om dit nu te doen. Misschien kan een van de nummerdatabase-sites u helpen.

Wees attent en waakzaam.

Aanbevolen: