Hoe U Uw Telefoon Kunt Redden Als Deze In Het Water Valt?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Telefoon Kunt Redden Als Deze In Het Water Valt?
Hoe U Uw Telefoon Kunt Redden Als Deze In Het Water Valt?

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Redden Als Deze In Het Water Valt?

Video: Hoe U Uw Telefoon Kunt Redden Als Deze In Het Water Valt?
Video: Tips: wat moet je doen als je telefoon nat is geworden? 2024, Mei
Anonim

Telefoons vallen vaak in het water. Dit is niet verwonderlijk, want we nemen ze overal mee naar toe - naar het strand, naar het bad, naar het toilet, communiceren op een mobiele telefoon en eten bereiden in de keuken. Volgens de statistieken van serviceafdelingen is het 'baden' van een mobiele telefoon een van de meest voorkomende redenen om ze voor reparatie aan te bieden. In veel gevallen kan echter snel worden ingegrepen en kan de storing worden voorkomen.

Hoe u uw telefoon kunt redden als deze in het water valt?
Hoe u uw telefoon kunt redden als deze in het water valt?

instructies:

Stap 1

Natuurlijk, als de telefoon in het water valt, moet deze daar onmiddellijk worden uitgetrokken. Hoe minder tijd hij zal "zwemmen", hoe groter de kans dat hij problemen zal vermijden. We halen het er meteen uit, zelfs als het apparaat in het toilet is verdronken - handen wassen is niet zo moeilijk, maar elke seconde vertraging verkleint de kans dat de mobiele telefoon ernstige schade vermijdt.

Stap 2

Als ze een natte telefoon uit het water halen, proberen velen hem eerst aan te zetten om te controleren of hij werkt. Dit mag in geen geval worden gedaan, anders kunnen de interne contacten worden beschadigd en kan de batterij defect raken. Het eerste dat u moet doen, is de achterklep openen, de batterij (als uw telefoonmodel dit toelaat), de simkaart verwijderen en vervolgens alle onderdelen op een droog oppervlak plaatsen (bijvoorbeeld op een handdoek). Veeg alles goed en heel voorzichtig af, zodat er nergens water meer is, en laat het drogen. Demonteer het apparaat indien mogelijk helemaal in afzonderlijke delen, als u dit kunt doen zonder iets te breken. Als je niet kunt onderscheiden, draai dan in ieder geval de telefoon om met de knoppen naar beneden.

Stap 3

Ethylalcohol kan helpen om je telefoon efficiënter te laten drogen. Het versnelt de verdamping van water van het oppervlak, zodat je het apparaat ermee kunt afvegen. Het is beter om het apparaat te drogen in een droge, warme ruimte, maar plaats het niet in direct zonlicht. Het wordt ook aanbevolen om het in ongekookte rijst te doen. Droog je telefoon in geen geval met een föhn - hete lucht is alleen maar schadelijk, bovendien bestaat het risico dat er waterdruppels van het oppervlak naar binnen worden geblazen. En natuurlijk geen ovens of magnetrons.

Stap 4

Zelfs als je zeker weet dat je het water uit alle delen van de telefoon hebt kunnen verwijderen, is het nog te vroeg om hem aan te zetten. Het apparaat moet goed drogen - niet een uur of twee, maar minstens een dag. Zelfs één druppel die overblijft, kan tot breuk leiden. Het is niet nodig om te proberen het proces te versnellen door de telefoon te schudden of om te draaien - het is het beste als niemand hem aanraakt tijdens het droogproces.

Stap 5

Inspecteer uw telefoon na het drogen opnieuw om er zeker van te zijn dat deze er droog uitziet. Inspecteer poorten, compartimenten en spleten op vocht. Als alles in orde is, probeer het dan aan te zetten. Als alles goed werkt, kunt u rustig ademhalen, zo niet, dan moet u het voor reparatie meenemen of een nieuwe kopen - omdat dit handiger voor u is. U moet er echter voor zorgen dat het de telefoon is en niet de batterij. De batterij is mogelijk beschadigd door het water. Als het apparaat niet kan worden ingeschakeld in de offline modus, maar het werkt wanneer het is aangesloten op een oplader, moet u de batterij vervangen.

Aanbevolen: