Een Toetsenbord En Muis Aansluiten Op Een Tablet

Inhoudsopgave:

Een Toetsenbord En Muis Aansluiten Op Een Tablet
Een Toetsenbord En Muis Aansluiten Op Een Tablet

Video: Een Toetsenbord En Muis Aansluiten Op Een Tablet

Video: Een Toetsenbord En Muis Aansluiten Op Een Tablet
Video: How to connect a Mouse and Keyboard to Tablet. Easy Tutorial 2024, Mei
Anonim

Sommige eigenaren van tabletcomputers willen er graag volwaardige toetsenborden of muizen op aansluiten. Maar niet iedereen weet hoe je dit moet doen. Er zijn twee manieren: draadloos verbinden via bluetooth en via de USB-interface.

Draadloos toetsenbord verbetert de bruikbaarheid van de tablet
Draadloos toetsenbord verbetert de bruikbaarheid van de tablet

Wat is de reden voor de grote populariteit van tabletcomputers? Ze zijn handig, compact en hun interface is intuïtief. Ze zijn geweldig om op internet te surfen, video's en foto's te bekijken, het is handig om er boeken van te lezen.

Ondanks hun gemak om met multimedia te werken, kunnen tablets sommige taken ook niet aan. Als het gaat om het typen van een grote hoeveelheid tekst, wordt het ongemak van het schermtoetsenbord duidelijk. Daarnaast kan een computermuis het werken met sommige applicaties vergemakkelijken.

Fabrikanten begrijpen dit, dus zorgden ze voor de eigenaren van dergelijke gadgets. Voor een aantal modellen zijn docking stations en speciale toetsenborden voor tablets te koop, bij aansluiting wordt het toestel een volwaardige laptop.

Er is slechts één nadeel van dergelijke oplossingen: een vrij hoge prijs. Daarom zijn velen geïnteresseerd in de mogelijkheid om gewone muizen en toetsenborden aan te sluiten. Er zijn zulke manieren.

Draadloze verbinding

Tabletten zijn goed voor hun compactheid. Weinig mensen willen hun gadget met draden verstrikken. De bluetooth-technologie stelt u in staat om ze kwijt te raken. Veel apparaten zijn in de fabriek met deze module uitgerust.

Wat als je merkt dat je tablet niet is uitgerust met een bluetooth-module? U kunt een externe bluetooth-adapter kopen. Als het besturingssysteem van uw apparaat de module niet herkent, moet u een set stuurprogramma's downloaden die geschikt zijn voor uw adaptermodel van de website van de fabrikant.

Bekabelde verbinding

Helaas kunnen niet alle tablets volledig werken met draadloze toetsenborden en muizen. Daarnaast willen sommige gebruikers hun bedrade randapparatuur gebruiken.

Gelukkig zijn de meeste tabletcomputers uitgerust met USB On-The-Go of OTG-technologie. Hiermee kunt u apparaten aansluiten via de USB-bus.

Sommige tabletmodellen hebben een volledige USB-poort, zodat u er moeiteloos verbinding mee kunt maken. De meeste gadgets hebben een MiniUSB- of MicroUSB-poort. Om er standaard USB-apparaten op aan te sluiten, wordt een speciale adapter gebruikt, die bij de tablet kan worden geleverd. Als het ontbreekt, kan het worden gekocht in de winkel.

Om tegelijkertijd een muis en toetsenbord op de tablet aan te sluiten, heb je twee USB-aansluitingen nodig. Maar wat als uw gadget maar één poort heeft? Een USB-hub of een splitter kan uitkomst bieden. Met zijn hulp kan één USB-poort in twee, drie of zelfs vier veranderen.

In sommige gevallen kan de hub de muis en het toetsenbord niet gelijktijdig bedienen. Dit komt door een gebrek aan stroom, die in deze situatie via de USB-bus wordt geleverd. Gebruik een actieve splitter met een externe voeding om dit probleem te voorkomen.

Aanbevolen: