Hoe Maak Je Een Luidsprekerversterker?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Luidsprekerversterker?
Hoe Maak Je Een Luidsprekerversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Luidsprekerversterker?

Video: Hoe Maak Je Een Luidsprekerversterker?
Video: DIY Class D Audio Amplifier 2024, Mei
Anonim

Als het luidsprekersysteem geen ingebouwde versterker heeft, moet het buiten worden geplaatst. Deze versterker kan zelfgemaakt worden, gemaakt op basis van gespecialiseerde microschakelingen.

Hoe maak je een luidsprekerversterker?
Hoe maak je een luidsprekerversterker?

instructies:

Stap 1

Het nadeel van een push-pull versterker is de aanwezigheid van een grote condensator tussen de uitgang en de dynamische kop. Dit nadeel wordt geëlimineerd in de brugversterker, bestaande uit twee identieke push-pulls, die in tegenfase werken. De luidspreker is aangesloten tussen hun uitgangen. Om zo'n versterker te bouwen, koop je een TDA2822-microschakeling. Soldeer eerst de stroompinnen: de tweede aan de positieve rail en de vierde en zesde aan de gemeenschappelijke draad. Installeer tussen de positieve bus en de gemeenschappelijke draad, rekening houdend met de polariteit, een elektrolytische condensator met een capaciteit van 1000 F, ontworpen voor een spanning van minimaal 16 V. Sluit parallel een keramische of papieren condensator van elke capaciteit aan.

Stap 2

Monteer het ingangscircuit van de versterker. Neem hiervoor een variabele weerstand met een type B-karakteristiek, met een weerstand van ongeveer 100 kilo-ohm. Plaats het met de draden naar u toe gericht, met het handvat naar boven gericht. Verbind de linker klem met de gemeenschappelijke draad, de middelste met het centrale contact van de ingangsbus, en verwijder van rechts het signaal dat naar de versterker moet worden gevoerd via een condensator met een capaciteit van 10 μF, ontworpen voor een spanning van minimaal 10 V (met een negatieve plaat naar de regelaar). Verbind de positieve plaat van deze condensator met de zevende pin van de microschakeling en het lichaam van de ingangsbus met de gemeenschappelijke draad van de versterker. Schakel ook tussen de zevende pin van de microschakeling en de gemeenschappelijke draad een weerstand van 10 kilo-ohm in.

Stap 3

Monteer de afstelketting. Plaats hiervoor een condensator van 10 microfarad, 10 V tussen de achtste en vijfde pinnen (plus tot pin 8) en tussen de vijfde en gemeenschappelijke draad - 10 nanofarads (deze is niet-polair).

Stap 4

Sluit een luidspreker met een impedantie van 8 ohm aan tussen de eerste en derde pin van de microschakeling. Verbind het niet aan beide kanten met een gemeenschappelijke draad, anders zal de versterker doorbranden. Plaats deze tussen elk van de klemmen en de gemeenschappelijke draad in een serieschakeling bestaande uit een weerstand van 4,7 ohm en een condensator van 100 nanofarad.

Stap 5

Controleer de versterker in werking. Zet de volumeregelaar op de minimumstand, stuur een signaal naar de ingang en naar de voedingsbus, let op de polariteit, een spanning van 5 V van een bron met een nominale stroom van ongeveer 2 A via een zekering met een nominale stroomsterkte. Draai de knop soepel met de klok mee om het gewenste geluidsvolume te bereiken. Om uw versterker in stereo te veranderen, verzamelt u een tweede kanaal en voedt u deze met dezelfde bron.

Aanbevolen: